Dacă și tu ai adoptat o conduită similară, nu ai de ce să privești retrospectiv cu oarecare stânjeneală, căci frica de un scenariu negativ, dorința de supraviețuire, izolarea și nesiguranța scot la suprafață foarte multe temeri. Și dacă te-ai uitat uneori în cămară la tot ceea ce ai aprovizionat, probabil ți-ai dat și tu singur seama că o cantitate semnificativă de hrană procesată poate fi obținută și de tine în propria-ți gospodărie, însă într-o variantă bio.

În acest articol, venim cu câteva sugestii de care te poți ajuta pentru a te folosi cât mai mult de faptul că locuiești la sat.

Păsări de curte

În loc să cumperi carne și ouă de la magazin, ai putea chiar tu să le obții la tine acasă. Păsările de curte, indiferent dacă e vorba de găini, curcani sau rațe, nu sunt greu de crescut, nu necesită foarte multă hrană, se îngrijesc ușor și avantajele nu sunt deloc de neglijat, mai ales dacă ții să te hrănești sănătos, ba chiar să faci un ban în plus din vânzarea de ouă bio, extrem de apreciate, mai ales dacă ai drept public-țintă mamele care au copii în creștere. Pentru a nu da greș cu această inițiativă, poți achiziționa de la o avicolă pui de găină mici, pe care să îi crești corespunzător. Și cum nimeni nu s-a născut învățat, e de preferat să ceri sfatul unui specialist, cum ar fi un medic veterinar, care să îți explice ce factori, ca accesul la lumină, hrană, apă și căldură, influențează foarte mult procesul de creștere a înaripatelor. 

Pentru ca toate aceste condiții să fie îndeplinite, cotețul ar trebui să fie unul spațios, cu cuibare gaini amenajate corespunzător, pentru ca la maturitate producția de ouă să fie pe măsura așteptărilor. În plus, dacă amplasamentul este construit corespunzător, vei avea ouă din plin chiar și iarna. Dacă tot faci un lucru, de ce nu l-ai realiza aproape perfect? 

Grădină de legume

Dacă te-ai săturat să cumperi mereu pătrunjel, mărar, leuștean, ceapă, chiar și atunci când e vorba de o simplă ciorbă, atunci ar fi bine să nu te rezumi doar la plantarea de flori, ci și la cultivarea de semințe pentru legume și verdețuri. Indiferent de condițiile de mediu, de tipul solului, că locuiești la munte sau la câmpie, verdețurile, printre care și salata verde, usturoiul, ceapa, morcovii și varza, se fac fără a avea prea multă bătaie de cap. E de ajuns să te asiguri că, după săpatul în grădină și semănat, noile plante vor avea umiditate și spațiu să se desfășoare, fără a fi cuprinse de buruieni. De cele mai multe ori, în privința primului aspect nu ar trebui să te stresezi, mai ales dacă va fi o vară ploioasă. Dacă nu vei rezista să nu te extinzi, poți încerca să obții și o recoltă de roșii, castraveți, fasole verde, conopidă și alte leguminoase. În cazul în care acestea îți prisosesc, le poți vinde cunoscuților, căci mereu hrana bio va fi la mare căutare.

În orice caz, vei fi efectiv uimit de cât de mult îți oferă natura dacă tu îndrăznești să îi ceri. 

Oricât de mult entuziasm ai avea, nu te aventura la un solariu sau la creșterea porcinelor sau ovinelor, animale de mărime medie care vor necesita mult mai multă atenție și îngrijire. 

Sursă foto: unsplash.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News