E bine să bei vin. Şi contează cât bei. Ştiai. Ştiam şi noi. Ce nu ştiam şi ne grăbim să-ţi împărtăşim şi ţie: la fel de important este şi cum bei. Am aflat recent, la lansarea unor vinuri boiereşti – Corcova Roy & Dâmboviceanu (rodul pământurilor ce au fost odată parte a moşiei Bibeştilor, în Piemontul Carpaţilor).
Polifenolii: secretul tinereţii
Una dintre calităţile vinului, care îl deosebeşte de alte băuturi alcoolice, este concentraţia şi diversitatea polifenolilor pe care îi conţine – un ansamblu complex de molecule cu proprietăţi demonstrate, antioxidante şi antiagregante. Unul dintre polifenoli – rosveratrolul – a făcut obiectul multor studii ce au demonstrat efectele lui benefice asupra sănătăţii. Mai multe grupuri de cercetători dezbat încă efectul resveratrolului asupra prelungirii speranţei de viaţă şi mai multe întreprinderi au început deja să comercializeze această substanţă.
Citește mai departe pe UNICA.RO