Pielea de pe talpă este foarte uscată, deoarece nu există nicio glandă care să secrete uleiuri pentru hidratare. În aceste condiţii, crapă foarte uşor, dacă nu este hidratată regulat ori dacă ai diabet sau o infecţie fungică. De cele mai multe ori, această problemă nu este gravă, însă alteori se poate complica.
De obicei, pielea crăpată de pe talpă este însoţită de mâncărime, roşeaţă, călcâie uscate şi iritaţii, potrivit footvitals.com.
Motive pentru care ţi se usucă pielea în talpă
Pe lângă faptul că pielea de pe talpă este uscată în mod normal, sunt şi alţi factori care duc la crăparea ei. Apa foarte fierbinte din duş, bolile de piele (eczema sau psoriazis), săpunurile care usucă pielea, diabetul, bolile tiroidei sau temperaturile scăzute agravează problema. Umiditatea scăzută de acasă, îmbătrânirea, perioadele lungi petrecute în soare duc, de asemenea, la uscarea excesivă a pielii de pe picioare.
Dacă nu iei nicio măsură, pielea devine tot mai uscată, iar cea din jurul degetelor mari şi a călcâielor crapă şi provoacă durere. Pot apărea, de asemenea, dificultăţi de mers, dificultăţi în a petrece multe ore în picioare, mâncărimi şi arsuri, precum şi persistenţa simptomelor în ciuda tratamentelor cu medicamente scumpe.
În aceste condiţii, vizita la medic este obligatorie. El îţi va face analizele şi va decide care este tratamentul potrivit pentru tine.
Citeşte mai departe pe unica.ro