Cuprins:
A găti paste nu este foarte complicat, spun mulți dintre cei care au încercat cele mai simple rețete de paste. Dacă ai simțit, însă, la un moment dat, că gustul sosului nu este cel la care te-ai fi așteptat, cel mai probabil înseamnă că ai făcut o greșeală frecvent întâlnită.
De ce nu e bine să clătești pastele după ce le fierbi
Atunci când gătești paste, trebuie să ai foarte mare grijă la modul în care le fierbi.
Nu folosi o cantitate mare de apă și nu le fierbe până când se înmoaie de tot. Fierbe-le al dente și apoi lasă-le să absoarbă apa timp de un minut, acoperite cu un capac.
Foarte important, evită la final să le mai clătești cu apă rece, pentru că sosul nu se va mai prinde de paste. Citește pe libertateapentrufemei.ro ce alte mituri în bucătărie sunt în realitate false.
Cum se fierb corect pastele
Dacă vrei să te asiguri că îți iese cel mai gustos preparat, ține cont și de câteva trucuri pentru a fierbe corect pastele.
- La fiecare 100g de paste ai nevoie de 1 litru de apă
- Pastele se pun în apă doar după ce aceasta fierbe. Dacă le pui în apă rece, acestea se vor lipi
- În funcție de tipul de paste, timpul de fierbere este cuprins între 5 și 15 minute. Verifică pe pachetul de paste care este timpul recomandat pentru fierbere
- Dacă pregătești un sos, folosește apa în care ai fiert pastele
- Sosul se adaugă imediat după ce se strecoară pastele, iar cantitatea de sos trebuie să fie egală cu cea de paste
Poți folosi aceste trucuri atunci când gătești cele mai delicioase preparate, cum ar fi paste carbonara sau rețeta care s-a viralizat pe TikTok: paste cu roșii cherry și feta.