Cuprins:
Ce este degetul inelar?
În multe culturi occidentale, degetul inelar este desemnat ca fiind al patrulea deget de la mâna stângă. Tradiția de a purta o verighetă pe acest deget își are originea în credința că acest deget are o venă care merge direct la inimă.
Astăzi, verighetele sunt purtate cel mai frecvent pe degetul al patrulea al mâinii stângi. Dar unele țări, inclusiv India, Germania, Spania, Norvegia și Rusia, poartă în mod tradițional verighetele pe mâna dreaptă.
În general, se pare că tradițiile și normele culturale stabilesc standardul pentru acest obicei.
Este interesant faptul că, cu toate tradițiile și tendințele de nuntă pe care oamenii decid să și le însușească într-un fel sau altul, purtarea verighetei pe degetul inelar este un lucru pe care majoritatea oamenilor îl păstrează.
Tradiția și simbolismul degetului inelar pot fi urmărite încă din cele mai vechi timpuri.
Conform legendei, se credea că degetul inelar avea o venă care se conecta direct la inimă, astfel încât inimile îndrăgostiților ar fi fost conectate prin inelele lor.
Primii romani numeau acest lucru Vena Amoris, sau vena iubirii.
Așadar, pentru a solidifica o uniune fondată pe dragoste, un inel era plasat pe acel deget specific pentru a semnifica romantismul pe care cuplul proaspăt căsătorit îl împărtășea, conectând în mod esențial cele două inimi ale lor.
Din păcate, înțelegerea noastră modernă a anatomiei arată că toate degetele au conexiuni venoase cu inima și că nu există o astfel de venă singulară, spulberând simbolismul romantic.
Cu toate acestea, tradiția este încă valabilă pentru multe cupluri care își desemnează degetul inelar de la mâna stângă pentru a semnifica angajamentul lor unul față de celălalt.
În ce ordine ar trebui să așezi inelele pe degetul inelar?
Dacă ai decis să porți inelele de logodnă și de nuntă pe același deget, poate te întrebi despre suprapunere.
Doi soți căsătoriți poartă în mod convențional verighetele cel mai aproape de inimă, ceea ce înseamnă că acestea se află în partea de jos a stivei, sub inelul de logodnă și împinse spre baza articulației. Dacă vrei să onorezi acest lucru în ziua nunții, cea mai populară strategie este să schimbi inelul de logodnă pe mâna dreaptă chiar înainte de a merge la altar.
Acum, viitorul soț/soție poate să gliseze verigheta chiar pe degetul stâng. Acesta poate fi completat cu inelul de logodnă în timpul ceremoniei sau mai târziu.
Pentru un plus de pragmatism, unele mirese optează pentru ca verigheta și inelul de logodnă să fie lipite împreună, într-o singură piesă unificată.
Poți purta verigheta și inelul de logodnă pe mâini diferite?
Alegerea se reduce adesea la preferințele personale sau culturale. Unele femei optează să poarte verigheta pe degetul inelar stâng și inelul de logodnă pe degetul inelar drept. Fie că alegi să respecți o tradiție veche sau să îți creezi una proprie, depinde numai de tine.
Poți purta inele pe degetul inelar dacă nu ești logodit/ă sau căsătorit/ă?
O veche poveste a soțiilor denotă faptul că purtarea unui inel „neangajant” pe degetul inelar stâng ar putea aduce ghinion.
Nu ești genul superstițios? Dacă inelul ți se potrivește, poartă-l!
Acestea fiind spuse, purtarea unui inel pe acest deget ar putea însemna pentru ceilalți că ești într-o relație angajată, ceea ce ar putea să nu fie ideal dacă îți cauți un partener.
Este în regulă să porți inele tot timpul?
Deși ar putea fi tentant să porți inelele tot timpul, vei dori să eviți orice deteriorare potențială a inelelor, cum ar fi zgârierea metalului, deteriorarea pietrelor sau desfigurarea monturii.
Cu siguranță vei dori să scoți inelele atunci când faci curățenie (mai ales dacă folosiți substanțe chimice), când mergi la sală sau participi la alte activități fizice și chiar înainte de culcare.
Îndepărtarea inelelor noaptea nu numai că va proteja inelele și va împiedica umflarea, dar te va împiedica să te trezești cu zgârieturi.
Inelul de logodnă ar trebui să fie curățat și verificat profesional de două ori pe an. Acest lucru nu numai că îi va menține strălucirea, dar se va asigura, de asemenea, că inelul nu a fost deteriorat din cauza uzurii.
Cum măsori dimensiunea degetului inelar?
O cantitate surprinzătoare de factori intră în dimensionarea unui deget inelar. Pe lângă forma și dimensiunea degetului, va trebui să iei în considerare și stilul de viață și inelul real pe care îl ai în vedere.
Dacă participi frecvent la activități care îți pot face degetul să se umfle, cum ar fi efortul fizic sau zborul cu avionul, va trebui să ții cont de acest lucru.
Clima este un factor suplimentar, deoarece mâinile și degetele se umflă vara și sunt mai subțiri iarna din cauza frigului. Lățimea benzii va avea, de asemenea, un impact asupra mărimii, deoarece benzile mai groase tind să aibă o potrivire mai strânsă.
Pentru a asigura o potrivire perfectă, cel mai bun moment pentru a măsura este atunci când corpul tău se simte cel mai normal – deci la temperatura camerei, în mijlocul zilei (degetele se pot umfla peste noapte), de preferință nu după ce ai mers la sală sau după o masă fierbinte.
Tradiția degetului inelar
De la verighete la tatuaje pe deget, există multe moduri de a-ți exprima angajamentul de iubire față de partenerul tău și de a respecta tradiția.
Verigheta de nuntă
Verighetele de nuntă sunt purtate cel mai adesea pe al patrulea deget de la dreapta pe mâna stângă.
Inelul de logodnă
Obiceiul de a purta un inel de logodnă a fost practicat din punct de vedere istoric atât de bărbați, cât și de femei, deși în cele din urmă și-a pierdut popularitatea în rândul bărbaților. Astăzi, în special în cadrul căsătoriilor între persoane de același sex, bărbații au început să poarte din nou inele de logodnă.
Fideli tradiției, noii logodiți au început să poarte inelul de logodnă pe degetul inelar stâng (denumit în mod obișnuit degetul inelar de logodnă).
Este interesant faptul că multe dintre persoanele din Europa care aleg să poarte verigheta pe mâna dreaptă, poartă totuși inelul de logodnă pe mâna stângă și apoi îl transferă pe mâna dreaptă.
Inelul promisiunii
Tradiția inelelor de logodnă poate fi urmărită și în antichitate, în perioada romană, când „inelele de logodnă” erau confecționate din fier ieftin.
Acest lucru a fost urmat mai târziu de apariția „inelelor de logodnă” în Anglia și Franța, între secolele al XV-lea și al XVII-lea. Acestea erau simboluri schimbate între îndrăgostiți și erau adesea inscripționate cu scurte poezii de dragoste.
Astăzi, acestea sunt în mod predominant oferite în același mod, dar „promisiunile” reale din spatele unui inel de promisiune pot avea semnificații diferite pentru diferite persoane. Angajamentul este ideea generală aici, dar variază dacă acest angajament este față de o logodnă viitoare, abstinență până la căsătorie, ideea de veșnicie sau doar față de viitorul imediat. În ceea ce privește amplasarea, nu există o regulă anume, dar mulți cred că degetul pe care l-ai desemnat ca fiind „degetul cu verigheta de logodnă și/sau de nuntă” are cea mai mare semnificație.
Fără inel
Inelele sunt o modalitate frumoasă de a simboliza uniunea voastră și au acele metafore cu cercuri infinite și nesfârșite care fac un caz solid pentru ele; dar ai opțiuni. Cum ar fi să nu porți deloc un inel, de exemplu. Sau cuplurile netradiționale pot opta să își facă un tatuaj pe inelar pentru a-și semnifica căsătoria.
În acest caz particular, ar trebui să fii foarte încrezător în relația sau angajamentul tău, pentru că nu mai este vorba despre o simplă chestie de genul „se pune și se scoate”.
Sursa foto: 123rf.com
Cum se curăță argintul. Metode naturale și eficiente