Cuprins:
Este momentul perfect să dai frâu imaginației și să amenajezi locuința în spirit de sărbătoare. Iată ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște în ceea ce privește decorațiunile de Paști!
Cum să decorezi casa şi masa de Paşte
Odată cu sărbătoarea de Paște, s-a instalat și primăvara și este momentul oportun să îi oferi casei tale un aer proaspăt. Decorațiunile tematice, dar și florile proaspete de primăvară nu trebuie să lipsească din casă în zi de sărbătoare, așa că iată câteva idei de amenajare!
Optează pentru un decor mai luminos. Un decor nou, unde razele soarelui să pătrundă în casă încă de la prima oră poate presupune renunțarea la draperiile închise la culoare, folosite pe timp de iarnă, și schimbarea acestora cu unele în culori deschise, fluide, ba chiar cu un imprimeu vesel.
Cromatica este elementul esențial al decorării, așa că optează pentru accesorii sau piese de mobilier în culori armonioase, care să se adapteze perfect cu restul încăperii.
Un plus de naturalețe și vitalitate îl vei obține și cu ajutorul plantelor naturale verzi. Acestea vor aduce un strop de culoare, dar și căldura care transformă locuința într-un mediu armonios.
Cum decorezi casa pentru sărbătoarea de Paște
Optează pentru flori de primăvară, crenguțe înflorite, pe care să le pui în vaze transparente sau colorate.
O decorațiune tematică pentru ziua de Paște poate fi o statuetă în formă de găină sau iepuraș, pe care să o pui la intrarea în casă.
Nu uita de sfeșnicul de lumânări pe care îl poți poziționa oriunde în casă, pentru un plus de lumină caldă.
Alege ghivece ornamentale cu motive tradiționale pe care să le poziționezi în diferite colțuri ale încăperii.
Decorează cu ouă decorative un copăcel mic ori câteva crenguțe de cireș sau măr înflorite. Poți pune copăcelul într-un colț din living, iar în felul acesta vei întâmpina invitații la masa de sărbătoare.
Decorează o coroniță pentru Paște pe care să o prinzi de ușa de la intrare. Poți folosi câteva nuiele sau ramuri de salcie pe care să lipești câteva flori naturale, ouă colorate făcute din carton sau polistiren și iepurași decorativi. Nu uita să legi coronița cu o fundă colorată și vei obține un aranjament deosebit.
Alege și instalații luminoase pe care să le prinzi de pereții livingului ori în colțuri mai întunecate ale casei. Poți opta chiar pentru o ghirlandă cu iepurași și ornamente în formă de ouă. Lumina caldă a beculețelor va însufleți încăperea.
Nu uita nici de grădina casei, locul unde puteți petrece timp cu toții afară, la aer curat. Pentru a celebra ziua de Paște, adaugă și aici câteva elemente tematice, printre care:
- Ghirlande luminoase;
- Iepurași din lemn;
- Ghivece de flori în formă de ouă;
- Plante decorative în care să agăți ouă de hârtie;
- Panglică împletită în fundițe pe care să le agăți în diferite colțuri ale grădinii;
- Un coș din rafie împletit în care să pui câteva flori naturale și ouă vopsite de Paște;
- Un suport de lumânări în care să pui o lumină artificială pentru a aduce mai multă căldură spațiului.
Cum decorezi masa pentru Paște
Pe lângă preparatele tradiționale de Paște, masa de sărbătoare trebuie să fie amenajată atent, cu decorațiuni specifice zilei. Iată câteva idei pe care le poți pune în practică pentru decorarea mesei de Paște.
Culorile pastelate se vor îmbina perfect cu armonia primăverii, așa că nu uita, în primul rând, de florile proaspete. Un aranjament floral făcut chiar de tine care să conțină mai multe flori de primăvară poate fi punctul de atracție al mesei. Pe lângă aspectul primăverii la masa ta, și mireasma oferită îi va încânta pe invitații de la masă.
Poți alege lalele în diferite culori, câteva fire de frezii, narcise galbene, zambile roz, toate acestea vor aduce un plus de culoare la masa ta.
Imprimeurile florale nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, iar acestea pot fi la vedere cu ajutorul șervețelelor de hârtie puse la masă sau fața de masă aleasă pentru ziua de Paște.
Lângă șervețelul de masă, sau șervetul de masă dacă există, poți poziționa o floare naturală legată cu un șnur simplu. Vei observa cât de elegant arată masa decorată la final.
Lumina Sfântă nu lipsește de pe masă în ziua de Paște, așa că poziționează câteva lumânări în suport tematic, poate chiar în forma unui ou sau iepuraș, pe masă, alături de preparatele culinare.
O tavă de lemn sau un coș de rafie în care să așezi ouăle vopsite pentru Paște. Pune și câteva fire de iarbă verde lângă ouă și așa vei crea un aranjament deosebit pentru masa de sărbătoare.
Nu uita nici de scaunele de la masă. O fundiță colorată pe spătarul fiecărui scaun poziționat la masă va impresiona invitații. Poți alege culori pastelate precum verde și portocaliu, cele două nuanţe se îmbină perfect.
Pentru că este masa de Paște și există o serie de figurine tematice, optează pentru acestea și atunci când decorezi masa. Iepurași din ceramică, pui de găină colorați din polistiren, lumânări de ceară în formă de flori, toate acestea aduc un plus de eleganță mesei amenajate.
O vază încăpătoare de sticlă, transparentă poate fi suportul ideal pentru un decor de poveste. Pune în interior câteva fire de verdeață, ouă vopsite colorat, câteva crenguțe cu flori și astfel ai obținut cel mai frumos și natural aranjament pentru masa de Paște.
Sărbătoarea Învierii Domnului este momentul ideal să petreci timp cu cei dragi, așa că alege decorațiuni pentru casa și masa de sărbătoare care să vă aducă un plus de liniște și confort.
Citește și: Care sunt cele mai frecvente afecţiuni primăvara
Sursă foto: 123rf.com