Richard şi Luciana îţi arătă cum să prepari cinci delicii originale
cu ingrediente tradiţionale româneşti
Desert la linguriţă (foto Richard – stânga )
Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. Se pune câte un pic de dulceaţă în fiecare linguriţă, iar acestea se aşază pe un platou. Se decorează cu praf de scorţişoară. | – trei-patru linguri de dulceaţă de caise – un cubuleţ de unt – două linguri de zahăr – o lingură de făină – puţină scorţişoară |
Covrigi tradiţionali glazuraţi (foto Luciana – dreapta )
Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. Se dă caşcavalul pe răzătoarea mică 3. Se pune la topit la bain-marie 4. Covrigii proaspeţi se aşază într-un vas tapetat cu şerveţele 5. Se toarnă peste ei caşcavalul topit 6. Se lasă puţin să se răcească, apoi se pot servi ca aperitiv | – 20 de covrigi tradiţionali mici – 200 g caşcaval |
Cârnăciori cu piure
Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. Se taie cârnăciorii oblic, în bucăţele de patru-cinci centimetri Se servesc calzi, pe un platou ornat cu frunzuliţe de mărar şi cu morcov ras. | – 500 g cârnăciori afumaţi (cabanos sau olteneşti) – patru cartofi – câteva fire de mărar – 50 g unt – un morcov mic – sare |
Minifrigărui de pui cu miere
Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. Se taie carnea în bucăţele, apoi se înfige în scobitori (cel mult două bucăţele pe o ţepuşă) Se servesc ca gustare, cu roşii proaspete. | – două bucăţi de piept de pui dezosat – 100 ml miere – două linguriţe de muştar – scobitori |
Bruschetti cu ceapă roşie
Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. Se curăţă ceapa şi se spală roşiile, apoi se toacă mărunt Se servesc ca aperitiv rece | – două pâini baghetă – cinci roşii – două cepe roşii – busuioc uscat – trei linguri de ulei de măsline – sare – piper – câteva frunze de salată |