Richard şi Luciana îţi arătă cum să prepari cinci delicii originale
cu ingrediente tradiţionale româneşti

Desert la linguriţă (foto Richard – stânga )

Mod de preparare: Ingrediente:

 1. Se pune câte un pic de dulceaţă în fiecare linguriţă, iar acestea se aşază pe un platou.
 2. Într-un castronel se amestecă untul cu făina şi cu zahărul, cu degetele, până se obţine o cocă neomogenizată.
 3. Aceasta se rumeneşte, într-o tigaie din teflon, amestecând cu o spatulă.
 4. Fărâmiţele rezultate se presară apoi peste dulceaţa din linguriţe.

Se decorează cu praf de scorţişoară.

– trei-patru linguri de dulceaţă de caise
– un cubuleţ de unt
– două linguri de zahăr
– o lingură de făină
– puţină scorţişoară

Covrigi tradiţionali glazuraţi (foto Luciana – dreapta )

Mod de preparare: Ingrediente:
1. Se dă caşcavalul pe răzătoarea mică
3. Se pune la topit la bain-marie
4. Covrigii proaspeţi se aşază într-un vas tapetat cu şerveţele
5. Se toarnă peste ei caşcavalul topit
6. Se lasă puţin să se răcească, apoi se pot servi ca aperitiv
– 20 de covrigi tradiţionali mici
– 200 g caşcaval


Cârnăciori cu piure

Mod de preparare: Ingrediente:

 1. Se taie cârnăciorii oblic, în bucăţele de patru-cinci centimetri
 2. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se bagă la cuptor 10-15 minute
 3. Cartofii se curăţă şi se fierb foarte bine, apoi se scurg de apă şi se pasează, amestecându-se cu unt, cu mărar tocat mărunt şi cu sare
 4. Piureul se introduce în aparatul de ornat torturi şi se pune, şerpuit, pe fiecare cârnăcior

Se servesc calzi, pe un platou ornat cu frunzuliţe de mărar şi cu morcov ras.

– 500 g cârnăciori afumaţi (cabanos sau olteneşti)
– patru cartofi
– câteva fire de mărar
– 50 g unt
– un morcov mic
– sare


Minifrigărui de pui cu miere

Mod de preparare: Ingrediente:

 1. Se taie carnea în bucăţele, apoi se înfige în scobitori (cel mult două bucăţele pe o ţepuşă)
 2. Mierea se amestecă într-un castronel cu cele două linguriţe de muştar
 3. Minifrigăruile se trec prin amestecul dulce şi se pun pe grătar să se rumenească

Se servesc ca gustare, cu roşii proaspete.

– două bucăţi de piept de pui dezosat
– 100 ml miere
– două linguriţe de muştar
– scobitori


Bruschetti cu ceapă roşie

Mod de preparare: Ingrediente:

 1. Se curăţă ceapa şi se spală roşiile, apoi se toacă mărunt
 2. Se amestecă într-un castron cu uleiul de măsline, cu sare, piper şi puţin busuioc uscat
 3. Se ornează un platou cu frunze de salată şi se aşază feliuţele de baghetă
 4. Pe fiecare dintre acestea se pune câte o linguriţă din amestecul de roşii şi ceapă şi se nivelează frumos

Se servesc ca aperitiv rece

– două pâini baghetă
– cinci roşii
– două cepe roşii
– busuioc uscat
– trei linguri de ulei de măsline
– sare
– piper
– câteva frunze de salată

 
 

Urmărește-ne pe Google News