Pere cu miere şi migdale
Ingrediente: patru pere, 100 ml de miere de tei, 50 g migdale.
Mod de preparare: perele se curăţă de coajă, apoi se taie în jumătăţi şi se scot sâmburii. Se introduc la cuptor, timp de 20 de minute, într-o tavă unsă cu unt. Când sunt gata, se scot şi se servesc cu miere şi cu migdale.
Banane cu ciocolată
Ingrediente: trei banane, 100 ml sos de ciocolată, câteva frunze de mentă, 50 g de frişcă.
Mod de preparare: bananele se curăţă de coajă şi se dau la cuptor într-o tavă unsă cu unt, timp de 20 de minute. După ce s-au copt, se pun pe un platou şi se decorează cu sos de ciocolată, frişcă şi frunze de mentă.
Mere în caramel
Ingrediente: patru mere, 80 g de zahăr, 80 g de unt, o cană de sos caramel. Pentru sosul caramel: patru linguri de zahăr, o lingură de rom.
Mod de preparare: se scot sâmburii, apoi se aşază merele într-o tavă. Se pun în fiecare măr puţin zahăr şi o bucăţică de unt, apoi se bagă la cuptor pentru 30 de minute. Sosul caramel se prepară prin arderea zahărului într-o tigaie, până când acesta devine maroniu. Se adaugă două linguri de apă şi se lasă să fiarbă până se leagă ca un sirop. Se adaugă romul şi, după câteva clocote, se ia de pe foc şi se toarnă peste merele coapte.
Dovleac cu nuci
Ingrediente: o bucată de dovleac, 80 g de miere, două linguriţe de suc de lămâie, câteva jumătăţi de miez de nucă.
Mod de preparare: dovleacul se taie în patru, iar bucăţile se înţeapă din loc în loc cu furculiţa, apoi se aşază într-o tavă unsă cu ulei sau margarină. Peste ele se pun mierea şi zeama de lămâie. Se adaugă puţină apă în tavă, ca să se înmoaie dovleacul la abur, iar spre sfârşit se lasă în cuptor la foc mic, pentru caramelizare. Se serveşte cu miez de nucă.
fotografii: Shutterstock