Ingrediente

Pentru aluat:
►200 g unt
►200 g zahăr brun
►350 g făină
►100 g nucă măcinată
►un praf sare
►un kg prune
Pentru umplutură:
►100 g unt
►un plic zahăr vanilat
►o linguriţă scorţişoară
►coaja de la o lămâie
►o lămâie
►3-4 linguri zahăr

Preparare:

1. Se cerne făina, se adaugă nuca măcinată, untul, sarea, zahărul şi se frământă bine. Se lasă aluatul la rece în frigider.
2. Separat, se spală şi se curăţă prunele de sâmburi. Se topeşte untul, se călesc prunele cu zahărul. Se adaugă zeama şi coaja de lămâie şi, la final, zaharul vanilat.
3. Se ia aluatul şi se dă pe răzătoarea mare. Se aşază un strat de aluat ras, unul de prune etc. Se presară scorţişoară şi, la final, un alt strat de aluat. Se presară zahăr brun şi se coace până se rumeneşte frumos.
FOTO: Shutterstock

Urmărește-ne pe Google News