Ingrediente:
Pentru blat:
400-450 g biscuiţi Petit Beurre
110 g unt
100 ml lapte
Pentru cremă:
400 g mascarpone
350 ml frişcă bătută
un plic zahar vanilinat
60 g zahăr pudră
Pentru ornat:
150 g fructe de vara la alegere
Mod de preparare:
1. Pentru blat, biscuiţii se pun într-un prosop şi se bat pâna se obţin bucăţi mărunte. Se pun într-un castron cu laptele.
2. Între timp, într-o cratiţă sau tigaie, la foc mic, se topeste untul, care apoi se adauga peste biscuiţi şi se amestecă foarte bine. Conţinutul se pune într-o formă sau platou, la rece, pâna se pregăteşte crema.
3. Se pune mascarpone într-un castron mai înalt, alaturi de zaharul pudra, si se bate pâna se obţine o crema mai consistentă. Se adauga frisca batuta si zaharul vanilinat, si se bat în continuare pâna se obţine o cremă fina.
4. Peste blatul de biscuiţi se pune crema si se baga la frigider peste noapte. Se ornează cu fructele de sezon, în acest caz, cirese.