Ingrediente:
25 g unt
225 g faina
1/2 linguriţă sare
o linguriţă zahăr
2 linguriţe drojdie uscată
125 ml lapte la temperatura camerei
un ou
Pentru umplutură:
25 g unt topit
150 g seminţe mac
Pentru uns:
50 g unt topit
Mod de preparare:
1. Făina, sarea, drojdia, zahărul şi untul se pun într-un vas şi se lucrează cu degetele. Se obţine un amestec nisipos.
2. Oul se bate, se amesteca bine cu laptele si se toarna peste compoziţia cu faina. Se framânta 10 minute, dupa care se pune aluatul într-un vas usor uns cu ulei. Se acopera cu folie alimentara unsa cu ulei si se lasa la crescut pentru o oră.
3. Aluatul crescut se transfera pe masa presarata cu faina si se framânta un pic. Apoi se întinde si foaia de aluat se unge cu unt topit. Se ruleaza ca la ştrudel si se taie apoi felii groase de 2 cm.
4. Într-un vas cu unt se aşază rulourile taiate, unul lânga celalalt, se acopera din nou cu folie alimentara unsa cu ulei si se lasa la crescut pentru 45 de minute. Dupa acest timp, se ung cu unt topit, se presara seminţe de mac si se dau la cuptor aproximativ 30 de minute. Dupa copt, se lasa 10 minute sa se raceasca în tava si apoi se scot.