Cuprins:
Cum să faci deserturi fără zahăr
Fructele sunt adesea servite ca desert într-o formă sau alta, iar valorificarea dulceaței naturale a acestora poate fi destul de simplă, în funcție de soi. Unele dintre cele mai bune idei de deserturi fără zahăr implică fructe precum merele, dovleacul, nuca de cocos și zmeura, toate acestea fiind exemple care sunt organic dulci în comparație cu alte fructe.
Unele dintre aceste bunătăți pot fi, de asemenea, lipsite de gluten și de alți alergeni declanșatori, inclusiv nuci, ceea ce este un avantaj pentru cei care de obicei trebuie să se ferească de deserturi.
Asigură-te că te bucuri de acestea cu moderație, deoarece numărul de grăsimi saturate poate fi destul de mare.
Deserturi fără zahăr – rețete dulci fără zahăr și îndulcitori
Fudge de unt de arahide
- 1 cană de unt de arahide neîndulcit
- 1 cană de ulei de nucă de cocos
- ¼ cană de lapte de migdale neîndulcit
- opțional: un vârf de cuțit de sare doar dacă untul de arahide este nesărat
Topește ușor untul de arahide și uleiul de nucă de cocos împreună în cuptorul cu microunde sau la foc mic pe aragaz.
Adaugă-le în blender și restul ingredientelor. Amestecă până când se combină.
Se toarnă într-o tavă mică tapetată cu pergament. Pune la frigider până când se întărește, aproximativ 2 ore. Cel mai bine dacă se păstrează la frigider.
Mini tarte cu fructe și iaurt
- 3 pahare mici de iaurt grecesc
- 9 linguri de lapte
- 1 lingură de sirop de agave (opțional)
- 1 kiwi decojit și tăiat în bucăți
- 1/2 piersică, tăiată în bucăți
- 50 g mure, tăiate în jumătate
- 30 g afine
Tapetează o tavă de 24 de mini-brioșe cu folii de hârtie. Într-un bol mediu, bate iaurtul cu laptele și siropul de agave. Toarnă o cantitate mică de amestec de iaurt în fiecare formă. Acoperă iaurtul cu o bucată de fruct, alternând între fiecare tip.
Umple cupele de iaurt cu amestecul de iaurt rămas și acoperă cu încă o bucată de fruct.
Se congelează până la solidificare, cel puțin 2 ore și până la o săptămână acoperit. Scoate bucățile de iaurt înghețate din congelator, desprinde folia de brioșe și servește-le congelate.
Fursecuri cu sos de mere
- 1 cană făină
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 cană nuci
- 1 cană ovăz
- 1/4 cană stafide
- 1 cană sos de mere neîndulcit
- 2 ouă
- 1/2 cană ulei vegetal
- 1 linguriță de extract de vanilie
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Amestecă ingredientele uscate în cel mai mare bol. Amestecă ingredientele umede în celălalt bol.
Adăugă amestecul uscat la amestecul umed. Amestecă-le bine.
Pune cu lingura aluatul pentru aceste fursecuri pe foile de pergament.
Coace fursecurile timp de 8 până la 10 minute. Lasă fursecurile să se răcească înainte de a le mânca.
Ingrediente pe care să le folosești în deserturi fără zahăr
Banane
Bananele coapte sunt un excelent îndulcitor fără zahăr. Cu toate acestea, pentru a adăuga dulceață în rețetele tale, bananele trebuie să fie foarte coapte. Așadar, așteaptă până când începi să vezi pete pe coajă înainte de a folosi aceste fructe în rețetele tale.
Curmale
Curmalele devin rapid o alternativă pentru zaharuri. Acest lucru se datorează faptului că, pe lângă faptul că sunt un îndulcitor complet natural, sunt și destul de hrănitoare. Acestea conțin fibre, calciu, potasiu, vitamina B6 și fier.
Zaharurile naturale din curmale au un indice glicemic scăzut, prevenind astfel o criză de zahăr. Cu toate acestea, curmalele sunt bogate în calorii, așa că ai grijă la cât de mult te răsfeți.
Sos de mere
Și sosul de mere este dulce în mod natural. Cu toate acestea, trebuie să te uiți la etichetă să nu aibă zaharuri adăugate. Unele mărci vor adăuga sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză sau alți îndulcitori – citește etichetele pentru a te feri de aceștia.
Ciocolată neîndulcită
Pentru a face un desert cu adevărat fără zahăr, fii atenți la tipul de ciocolată pe care îl adaugi. Pentru un deliciu mai sănătos, asigură-te că folosești pudră de cacao neîndulcită, ciocolată neagră sau ciocolată neîndulcită. Dacă dorești, folosește miez de cacao în loc de bobițe de ciocolată, deoarece este în mod natural cu un conținut scăzut de zahăr.
Făină de nucă de cocos
Dacă vrei să reduci orice fel de zahăr, optează pentru o rețetă pe bază de făină de nucă de cocos. Această făină are un indice glicemic mai mic decât cel al făinii albe și, de asemenea, nu conține gluten. Bineînțeles, există câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre coacerea cu făină de cocos.
În primul rând, folosește mai mult lichid, deoarece făina de nucă de cocos are un conținut ridicat de fibre. În același timp, va trebui să folosești mai puțină făină decât de obicei.
Rețete dietetice. Cum să mănânci sănătos
Sursa foto: 123rf.com