Cei mai aprigi dușmani ai tenului…

Alimentaţia nesănătoasă, stresul ori consumul periodic de tutun şi alcool au un impact negativ asupra organismului, cel mai vizibil afectat fiind tenul. Excesele determină depozitarea toxinelor la nivelul porilor şi al ţesuturilor, care produc în timp un aspect inestetic. Dar situaţia se poate remedia. Un tratament cosmetic corespunzător, adaptat problemelor pielii, îi poate conferi luminozitatea şi prospeţimea de care duce lipsă momentan. Pentru menţinerea unui aspect sănătos este recomandată o detoxifiere a tenului la cel putin 3 luni.

… și cei mai tari aliați ai lui

„Contactul direct al pielii cu ingredientele tratamentului de detoxifiere face ca acestea să fie cât mai naturale şi hrănitoare. Unul dintre cele mai benefice produse pentru ten este mierea, recunoscută pentru proprietăţile sale nutritive. Mierea este un puternic detoxifiant, curăţând porii şi îndepărtând cu succes microbii. În plus, ajută la păstrarea unui ten moale, neted şi luminos”, recomandă Neli Pfeiffer – specialist în cosmetică apicolă.
Alături de miere, din topul celor mai utilizate ingrediente pentru detoxifiere, se află extractul de anghinare, colagenul şi extractul de alge. Acestea sunt utilizate în realizarea de măşti nutritive, aplicate acasă sau într-un salon specializat.
Extractul de anghinare (denumit ştiinţific cinara) este bogat în vitamine şi enzime care normalizează glanda sebacee şi reglează metabolismul. Produsele pe bază de anghinare sunt destinate tenului cu exces de sebum, cu pori deschişi şi impurităţi. Efectul antiinflamator şi împiedicarea răspândirii bacteriilor sunt alte efecte pozitive ale acestei plante.

Colagenul maritim este un alt ingredient râvnit pentru efectele sale de detoxifiere. Acesta, sub formă solubilă, este extras din pielea de peşte, iar faţă de colagenul bovin are o concentraţie mai ridicată de aminoacizi. Un astfel de tratamentul stimulează producerea proprie de colagen din piele şi favorizează estomparea ridurilor create de lipsa de hidratare a ţesutului.
Lăptişorul de matcă este o substanţă biologică activă, de înaltă eficacitate. Acesta are o acţiune revitalizantă, regeneratoare, care conferă tenului tonicitate şi elasticitate. Este indicată atât pentru tenul gras, cât şi pentru cel uscat, pentru că echilibrează cu succes funcţiile epidermei.
Perioada cea mai recomandată a anului pentru astfel de proceduri este la finalul lunilor geroase, trecerea de la primăvară la vară şi de la vară la toamnă.
Pentru rezultate vizibile imediat, pe lângă tratarea externă a tenului, se recomandă adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase şi practicarea sportului.

 
 

Urmărește-ne pe Google News