Ce înseamnă al dente

Un termen obișnuit în bucătăria italiană, al dente se traduce literalmente prin „la dinte” și descrie pastele care sunt perfect gătite, adică sunt încă puțin tari atunci când le mușcăm. Al dente poate fi folosit și când vorbim despre orez sau despre fermitatea legumelor. Nu este deloc neobișnuit ca o rețetă să ceară morcovii să fie fierți al dente.

Ce înseamnă al forno

Probabil că ați întâlnit acest termen comun de nenumărate ori în meniurile restaurantelor italiene dacă, mai ales dacă ați mâncat vreodată o lasagna. Al forno înseamnă pur și simplu copt la cuptor. Pe lângă populara lasagna al forno, alte feluri de mâncare care pot fi preparate în acest fel includ tortellini, ziti și diverse legume coapte, cum ar fi anghinarea.

Ce înseamnă rare

Rare se referă la cel mai scăzut nivel de coacere atunci când vine vorba de fripturi și burgeri. Cei cărora le plac bucățile de carne extrem de fragede și aromate vor alege această opțiune. Carnea rare are o temperatură internă de 125 de grade Fahrenheit. Dacă comandați mâncarea rare, partea centrală a cărnii va avea o culoare roșie aprinsă.

Ce înseamnă a la carte

Aceasta se numără printre cele mai frecvent întâlnite fraze din meniuri din întreaga lume. Ce înseamnă? Traducerea literală din franceză este „în funcție de meniu”, deci preparatul va fi servit așa cum a fost pregătit de bucătar. Dar à la carte este de obicei folosit pentru a face referire la meniul complet al restaurantului, din care puteți comanda feluri de mâncare individuale, mai degrabă decât să fie setate opțiuni cu două sau trei feluri.

Ce înseamnă semifreddo

Acest desert italian poate veni în toate aromele, formele și dimensiunile, dar calitatea semi-congelată îl face să fie un semifreddo. Este aproape o încrucișare între o înghețată și o mousse și este făcută dintr-o bază de ouă, zahăr și smântână.

Ce înseamnă en papillote

La fel ca en croute, en papillote este o metodă de gătit în care mâncarea este gătită într-un pachet pliat, de obicei făcut din hârtie de pergament sau folie de aluminiu. Este folosit pentru a menține sucul și a evita uscarea în timpul gătitului.

Descoperă și ce este mâncare kosher

Ce înseamnă confit

Alimentele confit sunt gătite în grăsime foarte încet, adesea timp de multe ore. Inițial, termenul a fost folosit ca metodă de conservare a cărnii, dar astăzi veți găsi mâncăruri precum ceapa confit și usturoiul alături de clasice precum pulpele de rață confit.

Ce înseamnă dim sum

În multe restaurante chinezești veți găsi adesea o pagină întreagă dedicată dim sum-ului, dar ce este mai exact? În mod tradițional, termenul „dim sum” se referă la porții mici de mâncare, mai ales chifle și găluște, savurate cu ceai la prânz. De obicei, sunt servite în coșuri de bambus, dacă sunt făcute la abur, și pe farfurii, dacă sunt prăjite.

Ce înseamnă a blanșa

Blanșarea legumelor este extrem de populară în restaurante, deoarece acest procedeu elimină riscul de a fi prea gătite. Metoda implică scufundarea legumelor în apă clocotită, îndepărtarea lor și apoi scufundarea lor în apă cu gheață pentru a opri procesul de gătire.

Ce înseamnă a la Florentine

S-ar putea să vă gândiți că „florentine” indică originea unui fel de mâncare (cum ar fi Milanese), dar este de fapt alt criteriu pe care mâncărurile florentine îl au în comun – spanacul. Mâncăruri precum ouăle florentine și quiche florentine au acest ingredient. Se crede că Catherinei de Medici, din faimoasa familie Medici, îi plăcea atât de mult spanacul încât l-a adus cu ea la Paris și a cerut să fie adăugat la toate felurile de mâncare pe care le-a mâncat.

Sursa- lovefood.com

Urmărește-ne pe Google News