Ziua 2
– Dimineaţa: un iaurt şi un ceai.
– Prânz: supă de spanac.
– Cină: spanac fiert şi o portocală.
Ziua 3
– Dimineaţa: un suc din spanac, morcovi şi mere.
– Prânz: peşte cu spanac şi orez.
– Cină: spanac fiert şi două portocale.
Ziua 4
– Dimineaţa: fructe proaspete.
– Prânz: păstrăv la grătar cu spanac.
– Cină: orez fiert cu mirodenii.
Ziua 5
– Dimineaţa: iaurt şi două ouă fierte.
– Prânz: piept de pui cu spanac fiert.
– Cină: un pahar de suc din fructe proaspete.
Pont
100 grame de plantă conţine doar 20 de calorii.
Ce afecţiuni mai tratează spanacul
Datorită conţinutului său bogat în vitamina A, spanacul te ajută să păstrezi sănătatea ochilor şi a pielii. Vitaminele din grupa B te protejează de bolile cardiace şi ajută la întărirea sistemului nervos şi a ficatului, iar vitamina C este importantă în procesul de vindecare a rănilor şi în întărirea sistemului nervos. Vitamina E luptă împotriva îmbătrânirii şi a cancerului, iar vitamina K ajută la coagularea sângelui. De asemenea, fibrele alimentare conţinute în spanac sunt un bun remediu împotriva constipaţiei şi reduc nivelul colesterolului din sânge, iar sucul de spanac poate fi folosit în lupta contra cancerului sau pentru refacerea sângelui. Pentru a beneficia de toate proprietăţile spanacului este indicat să-l consumi gătit sub aburi şi nu fiert, pentru că prin fierbere multe din substanţele nutritive pe care le conţine se pierd.