Cu această dietă se poate slăbi între 3 și 5 kilograme în 7 zile, în funcţie de organism și de greutatea fiecăruia.
Atenţie!
- Dieta cu supă de telina poate fi ţinută numai de către persoanele care nu au probleme de sănătate deosebite şi numai după un consult la medicul de familie.
- Nu este o dietă echilibrată şi de aceea nu poate fi urmată mai mult de 7 zile consecutiv.
- În timpul dietei, nu este permis consumul de băuturi gazoase sau carbogazoase, cafea sau ceai.
Dieta cu supa de țelină – Ziua 1
Mic-dejun: 250 ml suc natural de fructe (preferabil făcut în casă la storcător) sau 2 fructe la alegere.
Gustare: un fruct la alegere.
Prânz: supă de ţelină la discreţie plus fructe la alegere.
Cină: idem prânz.
Notă: ai voie orice tip de fruct cu excepţia bananelor.
Dieta cu supa de țelină – Ziua 2
Mic-dejun: 250 ml suc natural de morcov sau 2 legume la alegere.
Gustare: un morcov.
Prânz: supă de ţelină la discreţie plus legume crude sau fierte, la alegere şi fără limită de gramaj.
Cină: idem prânz.
Dieta cu supa de țelină – Ziua 3
Mic-dejun: 250 ml suc natural de fructe sau 2 fructe la alegere.
Gustare: un fruct la alegere şi un morcov.
Prânz: supă de ţelină la discreţie plus fructe la alegere, fără limită.
Cină: idem prânz.
Dieta cu supa de țelină – Ziua 4
Mic-dejun: o banană şi lapte degresat la discreţie.
Gustare: o banană.
Prânz: supă de ţelină la discreţie şi 3 banane.
Cină: supă de ţelină şi lapte degresat la discreţie, o banană.
Dieta cu supa de țelină – Ziua 5
Mic-dejun: 250 ml suc natural de fructe sau 2 fructe la alegere.
Gustare: un fruct la alegere şi un morcov.
Prânz: supă de ţelină la discreţie, 250 g carne de vită la grătar.
Cină: supă de ţelină la discreţie.
Dieta cu supa de țelină – Ziua 6
Mic-dejun: 250 ml suc natural de morcov sau 2 legume la alegere.
Gustare: un morcov.
Prânz: supă de ţelină, piept de pui la grătar cu legume, toate la discreţie.
Cină: supă de ţelină, peşte la grătar cu legume, toate la discreţie.
Dieta cu supa de țelină – Ziua 7
Mic-dejun: suc natural de fructe la discreţie.
Gustare: un fruct la alegere.
Prânz: supă de ţelină, orez integral gătit fără ulei doar condimente şi legume şi suc natural de fructe, toate la discreţie.
Cină: idem prânz.
Reţetă pentru supa de ţelină
Ingrediente pentru 4 porţii (ar trebui să-ţi ajungă pentru o zi):
- o rădăcină mare de ţelină
- 6 cepe
- 6 roşii
- 150 g morcov
- 20 g orez
- 2 ardei verzi
- o varză de mărime medie
- 100 ml iaurt degresat
- ½ legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare supă de țelină:
Într-o oală cu 3 litri de apă rece se pune o linguriţă rasă de sare, morcovul tăiat în felii subţiri sau dat prin răzătoarea cu găuri mari, ţelina tăiată cubuleţe, ceapa tocată, ardeii tocaţi şi ei mărunt, varza tăiată fideluță şi roşiile date pe răzătoare.
Se lasă la fiert 30 de minute apoi se adaugă orezul, fierbându-se în continuare legumele până când se înmoaie bine, încă 30 de minute. Pentru gust îi poţi adăuga pătrunjel tocat mărunt, piper şi, dacă mai simţi nevoia, şi sare.
În cazul în care îţi plac supele mai acre, o poţi acri cu zeamă de lămâie. Tot în funcţie de preferinţe, poţi drege supa de țelina cu 100 ml iaurt degresat (acest ingredient este opţional).