Ziua 5
Mic-dejun: 250 ml suc natural de fructe (preferabil făcut în casă la storcător) sau 2 fructe la alegere.
Gustare: un fruct la alegere şi un morcov.
Prânz: supă de ţelină la discreţie, 250 g carne de vită la grătar, 6 roşii proaspete.
Cină: supă de ţelină la discreţie.
Ziua 6
Mic-dejun: 250 ml suc natural de morcovi făcut în casă la storcător sau 2 legume la alegere.
Gustare: un morcov.
Prânz: supă de ţelină, peşte sau piept de pui la grătar şi legume, toate la discreţie.
Cină: supă de ţelină, peşte sau piept de pui la grătar şi legume, toate la discreţie.
Ziua 7
Mic-dejun: suc natural de fructe la discreţie.
Gustare: un fruct la alegere.
Prânz: supă de ţelină, orez integral gătit fără ulei, doar cu condimente şi legume şi suc natural de fructe, toate la discreţie.
Cină: supă de ţelină, orez integral gătit fără ulei, doar cu condimente şi legume şi suc natural de fructe, toate la discreţie.
Atenţie!
Această dietă poate fi ţinută numai dacă nu ai probleme de sănătate.
* Nu este o dietă echilibrată şi de aceea nu poate fi urmată mai mult de 7 zile consecutiv! O poţi repeta după 3 luni.
* În timpul dietei nu este permis consumul de băuturi carbogazoase, cafea sau ceai.
Cum prepari supa de ţelină
Ingrediente pentru 4 porţii (ar trebui să-ţi ajungă pentru o zi):
► o rădăcină de ţelină foarte mare, gata curăţată
► 6 cepe mari
► 6 roşii
► 150 g morcovi
► 20 g orez
► 2 ardei verzi
► o varză de mărime medie
► 100 ml iaurt degresat
► pătrunjel
► sare şi piper
Într-o oală cu 3 l de apă rece se pune o linguriţă rasă de sare, morcovii tăiaţi în felii subţiri sau daţi pe răzătoarea cu găuri mari, ţelina tăiată cubuleţe, ceapa tocată, ardeii tocaţi şi ei mărunt, varza tăiată feliuţe şi roşiile date pe răzătoare, după care se pun la foc şi se lasă la fiert 30 de minute. Apoi se adaugă orezul, fierbându-se în continuare legumele până când se înmoaie bine, încă 30 de minute. Pentru gust îi poţi adăuga pătrunjel tocat mărunt, piper şi dacă mai simţi nevoia şi sare. În cazul în care îţi plac supele mai acre, o poţi acri cu zeamă sau sare de lămâie. Tot în funcţie de preferinţe, o poţi drege cu 100 ml iaurt degresat (acest ingredient este opţional).
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei
Foto simbol: Hepta