„Un proverb spune că micul dejun trebuie să îl mănânci singur, prânzul să îl împarți cu prietenii, iar cină să o dai dușmanilor.
Însă medicul susține că să mănânci micul dejun singur este un non-sens absolut, pentru că asta înseamnă un mic dejun complet.

”Închipuiți-va numai, dvs. v-ați trezit, organismul începe să revină la starea de funcționare activă, va așezați la masă, mâncați o farfurie de carne, una de făinoase și beți un pahar mare de ceva. Apoi va îmbrăcați și mergeți la muncă-și apoi va mai așteptați că muncă dvs. să fie eficientă?  Cu mult timp în urmă, atunci când a început colaborarea sovieto-americană, am observat că unii chirurgi de renume, beau dimineață, în cel mai bun caz, o ceașca mică de cafea. Și atât! La prânz-o mică tartină. Iar seară când reveneau acasă, mâncau bine, și apoi mergeau să înoate în piscină… De aceea, trebuie că micul dejun să-l dai dușmanilor, la prânz ia o gustare, iar seară (dar nu seară târziu) mănâncă bine, după care fă puțin sport.  Conform observațiilor mele, în țările cu populații longevive, oamenii trăiesc anume așa,” spune renumitul medic despre dieta perfectă.

Ipoteză celebrului medic rus este confirmată de cercetările recente ale savantului David Levitsky de la Universitatea Cornell. El a stabilit că, dacă renunți la micul dejun de câteva ori pe săptămâna, kilogramele în plus vor dispărea rapid. Potrivit savantului, o astfel de strategie de alimentație, în ciudă senzației de foame, nu provoacă dorință de a mânca mai mult în timpul zilei și, în consecință, nu duce la acumularea surplusului de calorii. Consumul neregulat al micului dejun poate fi considerat unul din sistemele eficiente de control al greutății corporale.

Organizația Mondială a Sănătății nu este de acord cu această dietă fără mic dejun

Experții Organizației Mondiale a Sănătății nu sunt de acord cu teoria medicului rus. Rezumând multe studii, OMS încearcă să-i asigure pe toți de faptul că dacă o persoană care până acum nu mânca dimineață, începe să ia micul dejun, greutatea ei se normalizează și kilogramele în plus dispar treptat. Cu alte cuvinte, dejunul lansează procesele metabolice corecte și accelerează metabolismul.

sursa: sanatosi.com

 
 

Urmărește-ne pe Google News