Atuuri forte ale dietei indicelui glicemic
1) Pierzi grăsime, nu muşchi: kilogramele pe care le dai jos sunt “extrase” din grăsimea acumulată în organism, iar nu din masa musculară. Deci câştigi, dintr-o dată, şi la capitolul sănătate, şi la capitolul formă fizică.
2) Slăbeşti o dată, te menţii… toată viaţa: atâta timp cât rămâi la acest mod deştept de a te hrăni, nu ai cum să te îngraşi din nou. Dieta IG funcţionează perfect şi ca regim de întreţinere.
3) Toată familia mănâncă la fel: fiind vorba despre un regim de întreţinere, îl pot urma şi persoanele care nu trebuie să slăbească, ci doar să-şi menţină greutatea corectă.
Principiul de bază: indicele glicemic la control!
Dieta IG se bazează pe indicele glicemic al alimentelor şi le împarte, în funcţie de acest element, în trei grupe: alimente cu IG mic, mediu, mare. IG este o notă acordată alimentului: nu contează cantitatatea (cât mănânci), ci calitatea, respectiv indicele glicemic a ceea ce mănânci.
Regula 1: să consumi alimente cu IG mic şi mediu şi să le eviţi pe cele cu valoare mare.
Regula 2: să fii atentă cum combini alimentele din cele trei grupe.
CELE MAI UZUALE ALIMENTE
(lista lor completă pe: www.slabestimancand.ro)
Alimente cu indice glicemic mare
• cartofi (prăjiţi, copţi în coajă, fierţi fără coajă, la cuptor, piure, fulgi instant) • porumb • baghete, pâine albă fără gluten, pâine cu 30% secară • banane, caise, curmale • cereale rafinat îndulcite, chipsuri
• cola • miere • orez, orz • mămăligă, mălai • porumb obişnuit, boabe • stafide • tăiţei • zahăr alb (zaharoză), zahăr brut/complet/integral
INDICE GLICEMIC MEDIU
• cartofi dulci • cereale complete (fără zahăr) • kiwi • macaroane din grâu dur • mango • muesli (fără zahăr) • ovăz • prune uscate • paste integrale (fierte al dente) • pâine 100% integrală din maia pură • smochine uscate, struguri • suc de mere (fără zahăr)
INDICE GLICEMIC MIC
• afine • andive • alune de pădure • arahide • ardei, ardei iuţi • avocado • caise • căpşuni • cireşe • piersici • portocale • ciuperci • castraveţi, roşii, ridichi, praz • dovlecei • fasole albă uscată • măsline • mazăre prospătă, uscată • mere proaspete, uscate • morcovi cruzi
Citeşte continuarea pe Unica.ro