Reguli generale:
►Mănâncă de trei ori pe zi şi ia una sau două gustări între mese.
►Bea zilnic minim doi litri de apă plată sau slab carbogazoasă ori ceaiuri de plante şi fructe; este interzis consumul băuturilor răcoritoare, chiar şi în varianta light.
►Este permisă maxim o ceaşcă de cafea zilnic, în rest, cafea decofeinizată, cicoare, ceaiuri (nu negru deoarece conţine cofeină).
►Din lista legumelor şi a fructelor permise consumă doar ce doreşti.
►Legumele pot fi crude sau gătite prin fierbere, la abur, pe grătar, la cuptor, înăbuşite cu o lingură de ulei de măsline.
►Carnea poate fi fiartă, înăbuşită sau la grătar.
►La prepararea salatelor poţi folosi zeamă de lămâie sau ulei de măsline extravirgin.
►Este interzis orice aliment care conţine zahăr, amidon, dextroză, glucoză, maltoză, făină albă, mălai, orez alb; folosită ca îndulcitor fructoză sau un alt înlocuitor de zahăr agreat de medicul dv.
►Unde nu sunt trecute cantităţi, consumă cât îţi este necesar.
►Toate condimentele sunt premise, cu excepţia sosurilor din comerţ care conţin zahăr.
►Usturoiul este trecut la categoria condiment, dar este permis fără restricţii.
Iată care sunt alimentele din care poţi alege pentru prânz şi cină, pe parcursul unei săptămâni:
Ziua 1
Prânz: pui/ curcan/ vită + legume la alegere (castraveţi, roşii, ardei, ceapă, praz, spanac).
Cină: peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă, iar dacă e în ulei vegetal se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (castraveţi, ardei, ceapă, salată verde, ridichi, conopidă, ţelină crudă, morcov crud, ciuperci, dovlecei, varză, sparanghel, spanac) + două felii pâine „Slăbeşti mâncând” (până la 70 g).
Ziua 2
Prânz: fructe proaspete – ananas / papaya / cireşe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: carne de vită + legume la alegere (roşii, salată verde, ţelină, 3 – 4 măsline mari, varză, varză de Bruxelles, spanac, castraveţi, praz, sparanghel).
Ziua 3
Prânz: un grepfrut/ un măr + peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (fasole verde, spanac, salată verde, o roşie, ardei, ciuperci, sparanghel).
Cină: vită/ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, roşii, castravete, ţelină crudă, praz, sparanghel, spanac.
Ziua 4
Prânz: un ou fiert (cât doriţi de tare) + 200 g şvaiţer + două felii pâine „Slăbeşti mâncând” (până la 70 g) + legume la alegere (dovlecei, ardei, fasole verde, ceapă, praz, sparanghel, spanac).
Cină: pui la grill + legume la alegere (spanac, ardei, fasole verde, salată verde, varză, vinete, praz, sparanghel, spanac).
Ziua 5
Prânz: vită/pui/curcan + legume la alegere (spanac, salată verde, varză, ardei, dovlecei, ciuperci, praz, sparanghel).
Cină: peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (roşii,
castraveţi, dovlecei, ciuperci, morcov crud, ţelină crudă, conopidă, broccoli, ardei, praz, sparanghel, spanac).
Ziua 6
Prânz: fructe proaspete – ananas / papaya / cireşe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune, renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: un grepfrut/ un măr+ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, ciuperci, roşii, castraveţi, ceapă, praz, sparanghel, spanac).
Ziua 7
Prânz: două ouă fierte (cât doriţi de tari) + un iaurt natural (până la 250 ml) sau 200 g şvaiţer + legume la alegere (dovlecei, conopidă, broccoli, fasole verde, ardei, ciuperci, vinete, praz, sparanghel, spanac).
Cină: vită + legume la alegere (salată verde, castravete, ţelină crudă, roşii, varză de Bruxelles,
varză, ciuperci, ardei, praz, sparanghel, spanac).
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!