• Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, regim sau dietă, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

Roșiile sunt bogate în vitamine, în special A și C, și în minerale – calciu, zinc, fier, fosfor etc. Consumul de roșii ajută la eliminarea acidului uric, fiind diuretice și detoxifiante. Au și proprietăți antioxidante și antiinfecțioase.

Dieta cu roșii – Meniul pentru ziua 1

Mic dejun: suc de roșii proaspăt stors.

Gustare: un ceai de mușețel sau alt ceai la alegere.

Prânz: salată de roșii cu o lingură ulei de măsline, o linguriță oțet și ierburi aromate, după gust.

Gustare: suc de roșii proaspăt stors servit cu mentă proaspătă.

Cina: două roșii decojite cu sau fără condimente.

Dieta cu roșii – Meniul pentru ziua 2

Mic dejun: suc de roșii proaspăt stors.

Gustare: un ceai de mușețel sau alt ceai la alegere.

Prânz: salată de roșii cu o lingură ulei de măsline, o linguriță oțet și ierburi aromate, după gust.

Gustare: suc de roșii proaspăt stors.

Cina: două roșii decojite cu sau fără condimente.

Dieta cu roșii – Meniul pentru ziua 3

Mic dejun: suc de roșii proaspăt stors, presărat cu rozmarin.

Gustare: un ceai de mușețel sau alt ceai la alegere.

Prânz: salată de roșii, salată verde și o ceapă cu ulei de măsline, oțet și ierburi aromate.

Gustare: suc de roșii proaspăt stors servit cu mentă proaspătă.

Cină: salată de roșii cu ulei de măsline, oțet și ierburi aromate.

Bine de știut despre dieta de 3 zile cu roșii

  • Dieta este recomandată persoanelor sănătoase, care nu suferă de anumite afecțiuni! De aceea, este necesar un consult medical pentru a te asigura că starea de sănătate îți permite să ții dietă!
  • Pe perioada dietei trebuie să se consume doar alimentele recomandate.
  • Trebuie să bei doi litri de apă plată sau infuzii de plante pe zi.
  • Nu mânca mai mult de două kilograme de roșii pe zi.
  • După cele 3 zile de dietă se mențin roșiile în alimentație, dar se pot adăuga mai multe tipuri de fructe și legume, la gustare sau la cină, brânzeturi și carne de pește, de pui, curcan sau vită, la masa de prânz.

Urmărește-ne pe Google News