Ce-ar fi să profiţi şi tu de prospeţimea lor şi să începi o dietă chiar acum, mai ales dacă ai nevoie să scazi câteva măsuri la haine!
Această dietă se bazează pe un aport însemnat de vitamine şi de minerale preluate direct de la sursă: fructe şi legume proaspete
Luni
Mic dejun: o cafea fără zahăr, o felie de pâine prăjită cu o linguriţă de marmeladă.
Gustare: 50 g miez proaspăt de nucă.
Prânz: o pulpă de pui la grătar, o salată din roşii, ardei gras, castraveţi şi ceapă.
Gustare: un măr.
Cina: un păstrăv la grătar cu o salată de morcovi şi ţelină, date pe răzătoare şi condimentate cu zeamă de lămâie, sare şi piper.
Marţi
Mic dejun: o cafea fără zahăr, o felie de pâine neagră şi un măr.
Gustare: două pere.
Prânz: carne de vită la grătar cu o salată de varză roşie.
Gustare: 4 prune.
Cina: 200 ml iaurt dietetic.
Miercuri
Mic dejun: o cafea fără zahăr, o felie de pâine neagră, o felie de şuncă de pui şi un ardei capia.
Gustare: două mere.
Prânz: file de cod la grătar, condimentat cu zeamă de lămâie şi piper şi ciuperci coapte pe plită sau pe grătar.
Gustare: 50 g miez proaspăt de nucă.
Cină: piept de pui la grătar cu salată de roşii, castraveţi şi ceapă roşie.
Joi
Mic dejun: o cafea fără zahăr, o felie de pâine neagră şi un iaurt mic, degresat.
Gustare: o
gutuie.
Prânz: două ouă fierte, 200 g brânză
de vaci degresată, 1-2 gogoşari.
Gustare: un măr.
Cină: fasole verde fideluţă fiartă şi condimentată în funcţie de preferinţe.
Vineri
Mic dejun: o cafea fără zahăr, o felie de pâine prăjită cu o linguriţă de marmeladă.
Gustare: 50 g miez proaspăt de nucă.
Prânz: fructe de sezon (mere, pere, prune) la discreţie.
Gustare: o pară sau un măr.
Cină: o salată din roşii, ardei capia, castraveţi şi ceapă.
Sâmbătă
Mic dejun: o cafea fără zahăr, o felie de pâine neagră, o felie de şuncă de pui şi un gogoşar.
Gustare: 1-2 pere.
Prânz: carne de vită la grătar cu o salată de varză.
Gustare: un măr.
Cină: peşte, la alegere, gătit la grătar sau la cuptor.
Duminică
Mic dejun: o cafea fără zahăr, o felie de pâine prăjită şi un măr.
Gustare: 3-4 prune.
Prânz: două ouă fierte, 200 g brânză de vaci degresată, 1-2 ardei capia.
Gustare: 50 g miez proaspăt de nucă.
Cină: piept de pui la grătar.
De reţinut!
– Dieta se ţine timp de 14 zile, după care se face o pauză de 14 zile, iar apoi se poate relua pentru încă 14 zile. În această perioadă de pauză trebuie să ai grijă la alimentaţie şi să continui să mănânci sănătos, fără prăjeli, dulciuri în exces sau grăsimi.
– Pe parcursul dietei nu se consumă alcool. Sunt permise apa plată sau cea minerală şi ceaiurile neîndulcite din plante.
– Atenţie! Ultima masă trebuie consumată cu 4 ore înainte de culcare.
– Se poate slăbi între 4-5 kilograme, în 14 zile, în funcție de organism.