Marmelada este făcută din coji și pulpa de fructe (cum ar fi portocalele, lămâile sau grepfrutul) fierte îndelungat cu zahăr până când obține o consistență densă și gelatinoasă
Gemul, dulceața, marmelada și magiunul sunt toate conserve de fructe, însă au diferențe distincte în ceea ce privește textura, gustul și modul de preparare
diferențele între aceste produse constau în textură, conținutul de fructe și coajă, precum și procesul de preparare și aromele specifice pe care le oferă fiecare
Daniel9090 • 28.12.2023, 12:27
Magiunul este o conservă tradițională din fructe (în special prune) fierte lent și îndelungat până când obțin o consistență densă și ușor lipicioasă
Daniel9090 • 28.12.2023, 12:26
Marmelada este făcută din coji și pulpa de fructe (cum ar fi portocalele, lămâile sau grepfrutul) fierte îndelungat cu zahăr până când obține o consistență densă și gelatinoasă
Daniel9090 • 28.12.2023, 12:26
Dulceața este făcută din bucăți întregi sau felii de fructe fierte în sirop gros de zahăr, obținându-se o consistență densă și puțin gelatinoasă
Daniel9090 • 28.12.2023, 12:26
Gemul este o conservă făcută din fructe fierte în apă și zahăr până când obțin o consistență groasă și ușor vâscoasă.
Daniel9090 • 28.12.2023, 12:25
Gemul, dulceața, marmelada și magiunul sunt toate conserve de fructe, însă au diferențe distincte în ceea ce privește textura, gustul și modul de preparare
Costica2023 • 12.12.2023, 12:48
diferențele între aceste produse constau în textură, conținutul de fructe și coajă, precum și procesul de preparare și aromele specifice pe care le oferă fiecare
Nicoleta1807 • 12.11.2023, 20:52
Mulțumesc frumos pentru acest articol!
Roxana22 • 25.08.2023, 19:09
un articol util
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.