Într-un bol pregătiţi aluatul, plăpumioara pufoasă în care se vor defăta murele. Bateţi cele două ouă, nu prea zdravăn, cu zahărul brun şi sarea de mare. Adăugaţi laptele, iaurtul şi praful de copt, apoi făina, treptat, amestecând cu telul până când obţineţi consistenţa unei smântâni mai groase. Încingeţi o tigaie cu diametrul mai mic şi topiţi o linguriţă de unt. Aşezaţi în tigaie 3 – 4 mure tăiate în jumătate şi înveliţi-le apoi cu un polonic de aluat pufos. Coaceţi clătita la foc nu prea aprig 2 minute pe o parte şi un minut pe cealaltă, aşezaţi-o pe o farfurie caldă şi treceţi la următoare.

Din clătitele pufoase cu mure vă puteţi înfrupta la masa de dimineaţă, stropindu-le cu puţin sirop de arţar şi n-ar fi rău să aveţi şi o cană de cacao cu lapte la îndemână.
Poftă bună!

Citește și:

  • Îți lasă gura apă! Anca Rusu îți arată cum să faci cele mai VESELE BRIOȘE! VEZI cum arată și fă-le și tu!

 
 

Urmărește-ne pe Google News