ÎMPREUNĂ

Avantaje:
– îţi dă un sentiment de siguranţă, de bucurie că sunteţi împreună. E un sentiment întâlnit, mai ales, la începutul relaţiei, susţin specialiştii.
– poate fi o bună sursă de căldură. Mai ales în nopţile răcoroase, braţele lui îţi pot fi de un real ajutor.
– dacă eşti o fire mai fricoasă, atunci dormitul împreună este un mare beneficiu. Dacă ştii că este alături de tine, cu siguranţă vei dormi mai relaxată.
– economisiţi spaţiu şi resurse. Ştiu că poate părea amuzant, însă dacă ai un apartament de două camere şi mai ai şi doi copii, atunci cu siguranţă e mult mai bine să dormiţi împreu-
nă. Totodată, e mai ieftin să încălziţi o singură cameră, decât două.

Dezavantaje:
– riscaţi să nu mai existe atracţie între voi.
– s-ar putea ca patul să fie prea mic şi atunci spaţiul de somn să fie limitat.
– vă pot deranja tabieturile de seară ale partenerului dacă nu coincid cu ale tale. Dacă el vrea să doarmă, iar tu să citeşti, atunci dormitul împreună cu siguranţă nu va fi un lucru plăcut.
– ar putea apărea mici accidente: unul dintre voi să cadă din pat sau să vă loviţi în timpul somnului.

SEPARAT

Avantaje:
– te bucuri de un somn mai profund şi mai odihnitor. În urma unui studiu efectuat de Universitatea din Viena, s-a demonstrat că partenerii dormeau mai prost împreună decât separat. Asta chiar dacă bărbaţii erau convinşi că, în realitate, lucrurile stau invers. În cazul lor, în dimineaţa de după ce dormeau cu partenera, hormonul stresului era mult crescut, fapt ce ajungea să le pună în pericol chiar funcţiile mentale.
– poate menţine flacăra pasiunii aprinsă. Nenumărate studii au arătat că partenerii care nu împart seară de seară acelaşi pat sunt mai atraşi unul de celălalt şi relaţia lor sexuală e net superioară celor care dorm împreună.
– scapi de sforăit, în cazul în care partenerul tău se confruntă cu această problemă.

Dezavantaje:
– comunicarea se stinge treptat. Acest lucru se poate întâmpla foarte uşor, mai ales dacă amândoi aveţi un serviciu solicitant şi vă întâlniţi doar seara.
– riscaţi să ajungeţi doar doi colegi de apartament. În timp, dormitul separat vă poate face să nu mai aveţi aceleaşi sentimente pe care le aveaţi atunci când aţi decis să vă căsătoriţi. Şi uite aşa, puteţi ajunge să vă comportaţi ca doi colegi de apartament: fiecare cu camera lui, cu tabieturile lui şi cu lucrurile lui.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

 
 

Urmărește-ne pe Google News