5 Rețete pentru cel mai bun dovleac copt

Dovleacul este una dintre cele mai sănătoase legume. Bogat în antioxidanți și vitamine, dar sărac în calorii, dovleacul poate fi consuma într-o varietate de rețete fără să își piardă proprietățile. Consumat cu regularitate, dovleacul asigură o funcționare optimă a digestiei și poate preveni apariția mai multor boli cardiovasculare, cât și a cancerului. Mai jos îți spunem care sunt cele mai gustoase rețete cu dovleac copt și de ce ingrediente să te folosești pentru a te bucura de beneficiile majore ale dovleacului.

Rețetă dovleac copt

Ingrediente pentru dovleac copt:

  • 1 dovleac mediu;
  • Sare grunjoasă după gust;
  • Ulei vegetal.
Dovleac copt cu miere

Mod de preparare dovleac copt:

Taie dovleacul felii (ca de pepene) sau cubulețe și dă semințele deoparte. Pune dovleacul în tavă, presară cu ulei, un vârf de nucșoară și sare grunjoasă. Dacă-ți place mai dulce decât este el natural, presară și o linguriță de zahăr deasupra. Dă dovleacul la cuptorul încins, lasă-l la copt vreo 20 de minute. Rețeta de dovleac la cuptor este gata!

Sursă rețetă: Retete.unica.ro

Rețetă dovleac copt cu scorțișoară

Ingrediente pentru dovleac copt cu scorțișoară:

  • 500 g dovleac;
  • 100 g zahăr;
  • O linguriță scorțișoară;
  • 2 linguri miere.
Dovleac copt cu scorțișoară

Mod de preparare dovleac copt cu scorțișoară:

Spală și curăță dovleacul și taie-l în felii mari. Încălzește cuptorul, pune în tavă folie de aluminiu și așează dovleacul în tavă. Acoperă feliile de dovleac cu foile de aluminiu și lasă totul la cuptor pentru 20-30 de minute, la 200 de grade. Scoate dovleacul copt din cuptor, presară deasupra scorțișoară și zahăr și mai pune-l la cuptor pentru încă 10-15 minute, de data aceasta fără să îl acoperi cu folie de aluminiu.
Dovleacul copt se servește cald cu miere presărată deasupra.

Rețetă dovleac copt umplut cu nucă și dulceață de cireșe amare

Ingrediente pentru dovleac copt umplut cu nucă și dulceață de cireșe amare:

  • Un dovleac;
  • 30 g unt;
  • Dulceață de cireșe amare;
  • O cană de apă;
  • Mix de nucă măcinată, zahăr brun, bucăți de ciocolată, stafide.
Dovleac copt cu dulceață de cireșe

Mod de preparare:

Dovleacul se spală bine și se șterge cu un șervețel. Următorul pas este să îi tăiem capacul cu atenție și să curățăm dovleacul de semințe. Între timp, pregătim mixul din nucă, zahăr, ciocolată și stafide.
În interiorul dovleacului se pune untul împreună cu mixul de nucă și cu o cană de apă, iar totul se pune în tavă și se bagă la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 2 ore.
Când dovleacul copt umplut este gata se servește cald cu topping de dulceață de cireșe.

Rețetă dovleac copt cu semințe de pin

Ingrediente pentru dovleac copt cu semințe de pin:

  • Un dovleac;
  • Salvie uscată;
  • 1-2 linguri ulei de măsline;
  • Semințe de pin;
  • Sare și piper.

Mod de preparare:

Dovleacul se spală și se taie în bucățele mici. Fiecare bucățică se unge cu sare, piper și salvie și se stropește cu puțin ulei de măsline. Bucățile de dovleac se pune într-o tavă pe hârtie de copt și totul se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute.
Înainte cu 5 minute ca rețeta de dovleac copt să fie gata se presară deasupra și semințele de pin.

Rețetă dovleac copt cu migdale și miere

Ingrediente pentru dovleac copt cu migdale și miere:

  • O jumătate de dovleac;
  • 100 g migdale;
  • 2 linguri de miere;
  • O lingură de scorțișoară.
Dovleac copt cu migdale

Mod de preparare:

Se spală și se curăță dovleacul, după care se taie în bucăți pătrate și se așează pe foaie de copt într-o tavă pentru cuptor. Dovleacul se presară cu scorțișoară și totul se pune la cuptor pentru 30-40 de minute, până când dovleacul este moale. Imediat cum se scoate din cuptor, dovleacul se presară cu migdale sfărâmate și se stropește cu miere. Se servește cald!

Acestea sunt cele mai simple, dar gustoase rețete cu dovleac copt. Încearcă-le și bucură-te de gustul celui mai bun desert de toamnă chiar la tine acasă.

Sursă foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News