Costuri aproximative ingrediente: orez- 1 leu, supă de legume: 2 lei, ceapă- 0,50 lei, dovleac: 3 lei, ulei- 0,50 lei, sare, piper- 0,50 lei, usturoi: 0,50 lei, pătrunjel: 1 leu. Total= 9 lei
Dovleac umplut cu orez
Ingrediente: o lingură ulei, o ceapă, 500 ml supă de legume, 200 g orez, un dovleac plăcintar mic, 3 căței de usturoi, sare şi piper; decor: pătrunjel.
Preparare: se fierbe orezul pe jumătate în supă de legume (la o parte orez, două părți supă). Se taie dovleacul pe vertical şi se goleşte de miez cu o lingură. Miezul dovleacului se toacă mărunt și se amestecă bine cu orezul fiert pe jumătate. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, uleiul, sarea şi piperul. După ce se amestecă bine, se umplu jumătăţile de dolveac care se aşază pe o tavă, se mai pune supă de legume şi se dă la cuptor până se înmoaie dovleacul și orezul. Se servesc cu pătrunjel tocat.
Citește și: Libertatea de ajută să găteşti ieftin şi bun. Supa cremă de dovleac cu doar 8 lei
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!