Dovlecei la cuptor
Ingrediente dovlecei la cuptor:
- 2 dovlecei
- 1 mozzarella
- 2 roșii
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 cățel usturoi, presat
- sare
- piper proaspăt măcinat
- oregano
Mod de preparare:
Tăiați dovleceii în jumătăți și îndepărtați miezul. Așezați-i apoi într-o tavă de copt. Condimentați-i cu puțină sare și piper proaspăt măcinat.
Presărați usturoiul și apoi înțepați dovlecei cu o furculiță. Turnați uleiul de măsline peste ei.
Dați dovleceii la cuptor timp de 25 de minute la 180 de grade Celsius. Apoi îi scoateți și acoperiți dovleceii cu roșii și mozzarella și condimentați cu oregano. Introduceți din nou la cuptor timp de aproximativ 5 minute, apoi serviți imediat.
Poftă bună!
Foto:123rf.com