Ingrediente:
►225 ml apă
►175 ml ulei
►350 g făină
►3 ouă
Pentru cremă:
►100 g unt
►500 ml lapte
►100 g ciocolată
►3 linguriţe cafea solubilă
►un praf sare
►o linguriță rom
►225 g zahăr
►4 linguri făină
►4 ouă
Pentru glazură:
►50 g ciocolată
►3 linguri cafea solubilă
►6 linguri lapte
►2 linguri unt
►un gălbenuş ou
►ornamente

1. Se fierb apa, sarea și uleiul. Când clocotesc, se adaugă făina. Se lasă să se răcească, apoi se încorporează ouăle pe rând. Compoziția rezultată se pune în tavă cu poșul, sub forma unor bastonaşe, apoi se dau la copt până se rumenesc. Se scot și se lasă să se răcorească.
2. Se amestecă ouăle cu zahărul, un praf de sare, făina cernută și laptele opărit. Se pune romul și se fierbe la foc mic, până se îngroaşă compoziţia. Se ia de pe foc, se pune untul, se omogenizează şi apoi se împarte în două. În prima cremă se pune ciocolata bucăţi şi se amestecă până se topeşte, iar în cea de-a doua, cafeaua solubilă. Cu aceste creme se umplu eclerele.
3. Pentru glazură, se topeşte ciocolata cu o lingură de unt şi se glazurează eclerele cu cremă de ciocolată. În alt ibric se pregăteşte glazura din cafeaua solubilă, lapte, o lingură de unt şi gălbenuşul de ou. Se fierbe, apoi se toarnă peste eclerele cu cremă de cafea. Se ornează după gust.

 
 

Urmărește-ne pe Google News