Rezultate spectaculoase

Helaţioterapia este recomandată, în special, bolnavilor care au suferit un atac cerebral, persoanelor cu afecţiuni cardiovasculare, cu diabet, osteoporoză, celor cu pierderi de memorie, în resorbţia tumorilor benigne şi chiar şi în cele maligne. Dr. Ţuţu a tratat în acest mod (la care s-au adăugat şi alte proceduri de medicină tradiţională) numeroşi pacienţi, printre care şi un bolnav cu hepatită B şi o pacientă care suferea de psoriazis generalizat. Helaţioterapia mai este indicată în afecţiuni provocate de fumat, consumul excesiv de alcool, poluare şi intoxicarea cu metale grele. Având în vedere proprietatea de a echilibra funcţiile fiecărui organ, de a purifica sângele şi faptul că, după vârsta de 30 de ani, în corpul fiecărui om se acumulează depozite de celule moarte şi toxine, această metodă poate fi aplicată oricărei persoane, chiar şi pentru prevenirea unor viitoare probleme de sănătate. S-a mai dovedit utilă şi în trata- mentele pentru stoparea îmbătrânirii, regenerarea şi întinerirea organismului. Acţionează la nivelul celulelor, opreşte distrugerea lor, îmbunătăţeşte activitatea inimii, prin creşterea aportului de oxigen, şi revigorează vasele sangvine.

Tratament de durată

În medicina alopată se practică o metodă similară de tratament pentru eliminarea metalelor grele din organism, numită chelatoterapie. În acest caz se administrează pe cale venoasă, prin perfuzii, acidul etilendiaminotetraacetic (EDTA), împreună cu diferiţi nutrienţi, sau pe cale orală acelaşi sau alt tip de agent chelator. În medicina tradiţională, metodologia helaţioterapiei constă în stimularea anumitor centri energetici prin acupunctură, după care se aplică tampoane îmbibate cu extracte din plante medicinale care conţin nutrienţi şi substanţe bioactive. Acestea vor ajuta la purificarea sângelui şi detoxifierea organismului. În paralel, se administrează diferite tratamente fitoterapeutice, în funcţie de afecţiunile bolnavului. Acesta ar trebui să treacă printr-un număr între 50 şi 100 de astfel de proceduri, aplicate din trei în trei zile. Tratamentul durează de la câteva luni la doi ani (în cazuri foarte grave).

TERAPIE DIN VECHIME

Denumirea vine din limba greacă, de la cuvântul „hela”, care înseamnă „cleşte”, şi sugerează acţiunea principală a terapiei: extrage metalele grele, toxice sau radioactive şi surplusul de calciu, le transformă în compuşi netoxici, care se elimină apoi uşor pe cale renală. De aceea, specialiştii în medicină tradiţională o utilizează pentru dizolvarea pietrelor de orice mărime, oriunde ar fi localizate în organism, şi pentru refacerea vaselor sangvine. Originile acestei terapii se regăsesc în medicina tradiţională a Egiptului Antic.

Urmărește-ne pe Google News