Dintr-o familie de ingineri constructori, originar din Făgăraș, Ervin a mers să studieze Politehnica la Timișoara. După patru ani de școală, a decis să renunțe la ceea ce ar fi fost probabil visul părinților și s-a angajat la un site de știri. Între timp, s-a înscris la Facultatea de Arte, pe Foto-Video. A început să facă fotografii în cluburile din oraș, la raliuri și la alte evenimente. Așa și-a descoperit cele două mari pasiuni: fotografia și mașinile.
„Am făcut patru ani de Politehnică, dar am renunțat. Primul job a fost la un site de știri din Timișoara, făceam poze în cluburi, la raliuri, la diverse evenimente. Atunci am început să fac poze și în cluburile din Timișoara, începuse moda aceasta cu poze în cluburi. Din banii de bursă de la Politehnică mi-am cumpărat aparat foto, dar nu am ajuns să fac niciodată poze la nunți, nu mi-a plăcut ideea deloc. În clasa a XII-a am avut un telefon cu cameră destul de performantă, în anul I de facultate am avut bursă, am economisit un an întreg, la sfârșitul anului mi-am cumpărat aparat foto. La scurt timp, mi-am cumpărat primul DSLR și am mers fotograf la un site de știri. Primii bani câștigați din fotografie au fost din presă. M-am lăsat de presă și am continuat să fac poze în cluburi, dar între timp mi-am descoperit pasiunea pentru fotografia de mașini”, ne povestește Ervin.
„Îl urmăresc pe Jerry, mănânc cu Nibbles, mă relaxez cu Bugs Bunn”
În timp ce fotografia încă tinerii care se distrau în cluburi, fotograful din timișorean căuta idei care să stârnească interesul, dar și zâmbetul celor din jurul lui. Așa a ajuns „să dea viață” personajelor din desenele animale favorite ale tuturor copiilor. Tânărul de 28 de ani a început să insereze personaje din desene animale în fotografii cu el.
„Mi-am promis acum câțiva ani că toate proiectele mele personale foto vor aduce zâmbete pe fețele oamenilor. Mă inspiră zâmbetele. Mi-a luat puțin timp să descopăr lucrurile care-i fac pe oameni să zâmbească, dar am reușit într-un final: desenele animate din copilăria noastră. Sunt convins că nu sunt singurul care și-a imaginat că interacționează cu personajele din desenele animate. În ultimii ani, m-am concentrat să învăț editare și mi-am folosit acest talent pentru a crea imagini în care îl urmăresc pe Jerry, mănânc cu Nibbles, mă relaxez cu Bugs Bunny și multe altele. Proiectul «Creator vs. Creație» a fost născut așa, îmi imaginez diferite situații în care interacționez cu caracterele, fac fotografia și desenez personajul”, explică Ervin.
Imaginile lui au făcut înconjurul internetului, fiind publicate, online, în peste 20 de țări. A apărut chiar și în ziare print din țări destul de departe de România.
Între timp, Ervin și-a câștigat în continuare existența din fotografia de club. Așa avea să descopere și pasiunea pentru fotografia de mașini.
Timișoreanul adoptat a avut o altă idee strălucită: să pozeze interioare de mașini dintr-o perspectivă aparte, cea a șoferului. Are o colecție de aproape 400 de imagini care l-au dus în cele din urmă într-o altă lume, cea a pasionaților de mașini exotice, mașini scumpe, cu mulți cai putere care întorc privirile tuturor pe stradă.
„Am apărut în publicații din 20-30 de țări diferite. A fost vorba de interacțiune între real și ireal, Tom și Jerry au fost desenele copilăriei. Am primit zeci de mesaje de la oameni care îmi trimiteau poze cu ei în care să le inserez personaje din desene animate. Fac în continuare fotografie de club, am început între timp să fotografiez mașini, mi-a plăcut foarte mult când mergeam la raliuri județene, am început din 2014 o colaborare cu dealerul local de la BMW, Banat Car. Am făcut fotografii la drive-teste, la lansări de mașini”, ne mai spune tânărul.
A vândut prima fotografie unei agenții de marketing din America
Ervin Boer a adunat peste 40.000 de distribuiri la albumul cu interioarele de mașini, pe pagina lui de Facebook. A reușit să vândă prima lui fotografie unei agenții de marketing din America. Tot așa a ajuns în lumea pasionaților de mașini de lux.
Reprezentantul unei companii care organizează excursii pentru iubitorii de mașini a dat de o fotografie de-a lui și a fost impresionat. I-a scris și așa a început o colaborare fructoasă, iar Ervin a intrat într-o altă etapă a vieții lui.
Pentru tânărul care ar fi trebuit să fie inginer constructor urmează acum un an plin: mai are încă 3 tururi cu mașini de lux.
„Din greșeală, mi-a venit o idee pentru un alt proiect. Mă întorceam de la părinți, de la Făgăraș, cu un BMW luat de la showroom, în 2015, aveam aparatul lângă mine, cu un obiectiv nou de fish eye și eram pe autostradă. Am vrut să văd cum se vede din punct de vedere al șoferului și mi-a plăcut mult ce a ieșit. Am fost apoi la expoziții de mașini și am tot fotografiat interioare de mașini, am văzut că prinde la lume și arată într-un fel aparte. Am ajuns să fotografiez undeva la 400 de interioare diferite și nu mă opresc aici”, spune tânărul.
În iulie, va merge cu o altă companie, OneLife Rally, care organizează excursii și se merge pe expunerea mașinilor, din capitală în capitală.
În vară, Ervin pleacă alături de mai mulți bogătași din Veneția, urmând să treacă prin Zagreb, Belgrad, Budapesta și prin România, cu un trip pe Transfăgărășan și prin… București. Ce-i rezervă viitorul unuia dintre cei mai buni fotografi de mașini din România? Nu contează pentru el prea mult, atâta vreme cât viitorul include călătorii, fotografii și mașini. Cu toate că încă își plătește chiria cu banii pe care-i câștigă în cluburi. Poate să fie și o mașină mai puternică, dar deocamdată se descurcă cu un Audi A3, complet galben, ca să întoarcă priviri.