Nutriţionista vedetelor, dr. Mihaela Bilic, susţine că femeile gravide pot ţine sub control kilogramele acumulate în perioada sarcinii, fără a pune în pericol sănătatea bebeluşului. Acest lucru se poate face ţinând cont de următoarele reguli de alimentaţie:
2. Pentru a asigura un aport adecvat de minerale, vitamine şi fibre, alimentaţia zilnică a gravidelor trebuie să conţină pâine integrală, cereale, legume de culoare galbenă şi verde şi fructe proaspete şi uscate.
3. Alcoolul trebuie să fie complet evitat.
4. Pentru a preveni constipaţia, se recomandă creşterea consumului de alimente bogate în fibre. În plus, trebuie să bei zilnic 6 – 8 pahare de lichide şi să mănânci fructe uscate.
5. Cofeina nu prezintă riscuri asupra femeii gravide sau a fătului, de aceea consumul cu moderaţie (două ceşti de cafea pe zi) este permis.
6. Deşi sunt voci care spun că zaharina ar provoca malformaţii fătului, nu există nici o dovadă care să confirme acest lucru. Deci poţi folosi liniştită acest îndulcitor.
7. Pentru a diminua greţurile de dimineaţă este recomandat consumul de hidraţi de carbon (care se regăsesc în făinoase şi în alimentele care conţin zahăr).
8. Ca să scapi de arsurile gastrice, este bine să mănânci puţin şi des. Ultima masă trebuie luată cu două-trei ore înainte de culcare.
Pe lângă respectarea acestor reguli de alimentaţie, Mihaela Bilic le recomandă viitoarelor mămici să facă în fiecare zi o oră de exerciţii fizice moderate.