Noi vă propunem o reţetă de biscuiţi care nu sunt pericol pentru siluetă.
Biscuiţi din făină de ovăz cu banană şi fulgi de ciocolată – 138 de calorii
Ingrediente: făină de ovăz (1 cană), fulgi de ovăz (un sfert de cană), praf de copt (jumătate de linguriţă), bicarbonat (un sfert de linguriţă), sare (jumătate de linguriţă), zahăr brut (jumătate de cană), ulei de rapiţă (un sfert de cană), lapte de soia (un sfert de cană), esenţă de vanilie (o jumătate de linguriţă), banană (jumătate de banană tăiată în bucăţi mici), nuci (un sfert de cană de nuci tocate), fulgi de ciocolată vegetariană (un sfert de cană de fulgi de ciocolată cu 85% cacao).
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 350 de grade. Combinaţi cele 6 ingrediente uscate (mai puţin bananele, alunele sau nucile şi fulgii de ciocolată) într-un bol.
Într-un bol separat amestecaţi ingredientele lichide.
Turnaţi ingredientele lichide peste cele uscate şi amestecaţi foarte bine, până la omogenizare.
Adăugaţi în compoziţie bucăţile de banană, alunele sau nucile şi fulgii de ciocolată.
Întindeţi hârtia de copt pe tavă şi cu ajutorul unei linguriţe pentru îngheţată sau al unei linguri normale turnaţi compoziţia astfel încât să obţineţi forme rotunde, ca de biscuiţi.
Coaceţi timp de 25 de minute, până ce biscuiţii se rumenesc. Lăsaţi să se răcească.
- Fulgii de ciocolată sunt inofensivi pentru dietă dacă le adăugaţi un vârf de linguriţă de fulgi de ovăz cu rol în scăderea glicemiei şi a colesterolului şi reduc riscul de diabet – şi banană bogată în potasiu. De asemenea, acest tip de biscuiţi au şi un conţinut scăzut de grăsimi, pentru că printre ingrediente se află laptele de soia şi uleiul de rapiţă, în loc de laptele integral şi unt.