În ce alimente găseşti fier:

Scoici în conservă – 23,8 mg;
Stridii în conservă – 5,7 mg;
Sardine – 2,5 mg;
Ton în conservă – 1,3 mg;
Ton proaspăt – 0,8 mg;
Crabi – 0,7 mg;
Creveți – 0,3 mg;
Ficat de pui – 11 mg;
Carne de curcan – 1,2 – 2 mg;
Carne de pui – 0,9 – 1,1 mg;
Cerealele – 18 mg;
Boabele de soia – 8,8 mg;
Fasolea neagră – 3,6 mg;
Lintea – 6,6 mg;
Spanacul proaspăt – 3,2 mg;
Spanacul în conservă – 2,5 mg;
Stafidele – 1,9 mg;
Prunele uscate – 1 mg;
 

Necesarul zilnic:

Femeile la menopauză: 15-18 mg pe zi;
Bărbații: 8 mg/zi;
Copiii: 7-10 mg/zi;
Adolescentele: 15-18 mg/zi;
Adolescenții: 8-11 mg/zi;
Femeile însărcinate: 27 mg/zi;
Persoanele de vârstă a treia: 8 mg/zi
 
 
 
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News