Este un aliment foarte gustos şi se găseşte în extrem de multe preparate. Din păcate însă, de foarte multe ori vrem să mâncăm „ceva uşor” pentru că ţinem regim, şi, de fapt, ne păcălim cu un sendviş care conţine maioneză. Profesorul Gheorghe Mencinicospchi ne averitzează că acest aliment este foarte periculos pentru sănătatea noastră, şi ne sfătuieşte să preparăm maioneza în casă!
-Cel mai indicat este să folosim ouă ecologice (inscripţionate cu cifra „0” sau cu „1”. Totodată, sunt indicate şi ouăle din gospodărie.
– Nu trebuie să folosim ouă de raţă deoarece pot fi contaminate cu germenul patogen Salmonella
– Flosiţi uleiuri presate la rece, îndeosebi cel de măsline
– Este indicat muştarul preparat în mod tradiţional, fără aditivi (conservanţi, sulfiţi, agenţi de îngroşare sau coloranţi artificiali) – citiţi cu atenţie etichetele
Atenţie! Maioneza este un aliment foarte hrănitor, cu multe calorii, şi de aceea, chiar dacă este preparat în casă, trebuie consumată cu moderaţie, doar ca să potenţeze gustul alimentelor, ne sfătuieşte profesorul Gheorghe Mencinicopschi pe siteul www.doctormenci.ro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News