Dacă pe parcursul sezonului cald, am putut ţine celulita în frâu făcând mişcare în aer liber, sporturi diverse, şi/sau am acoperit zonele cu probleme cu un bronz perfect, în timpul toamnei, celulita nu mai pot fi ascunsă. Ce-i drept, nici expunerea publică nu mai este posibilă decât ocazional.

Celulita presupune, foarte adesea, coexistenţa mai multor “anomalii” la nivelul hipodermului (stratul al 3-lea al pielii, cel mai profund):

– celulele adipoase cresc în volum şi acumulează grăsimi suplimentare;
– sângele stagnează, pereţii vaselor mici devin extrem de permeabili, determinând acumulări de lichide; apar edemele şi senzaţia de tensiune tegumentară (pielea “stă să plesnească”);
– nu ajunge suficient oxigen la ţesuturi, lipsa de oxigenare determina o creştere şi mai mare a acumulărilor de grăsimi în celulele adipoase, închizându-se astfel un cerc vicios greu de învins;
-lipsa oxigenării normale a ţesuturilor determina, de asemenea, şi modificări la nivelul fibrelor de conexiune, modificând colagenul structural; acesta devine mai puţin elastic iar fibrele de conexiune se scurtează, transformându-se în adevărate corzi fibroase, scurtate, care “trag“ de punctele lor de inserţie de la nivelul pielii şi apare astfel aspectul de “coajă de portocală”.

Celulita poate fi prevenită. În stadiile incipiente, ea poate fi tratată complet. Cum putem să ne îngrijim acasă? Aveţi nevoie de următoarele:

1. o cutie de crema de corp cu efect termoactiv (care, la aplicare, încălzeşte pielea)
2. o pereche de pantaloni lungi, de neopren. În lipsă, este bună şi folia de plastic alimentară
3. mănuşă abrazivă pentru corp şi/sau cremă de gomaj corporal.
4. un aparat de masaj vacumat pentru uz casnic

Variante de tratament în funcţie de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie, de momentul zilei sau de alte activităţi pe care le desfăşuraţi zilnic şi cu care ar putea fi conexate.

1.După o baie fierbinte în care aţi folosit mănuşă abrazivă pentru descuamare şi curăţarea pielii, aplicaţi crema termoactivă, masaţi bine până intră în piele şi apoi puneţi pantalonii de neopren pe care îi purtaţi câteva ore.
2. Zilnic, dacă este posibil, aplicaţi crema termoactiva pe zonele cu probleme şi apoi masaţi cu aparatul de masaj vacumat.

După sport, faceţi un duș rapid în care frecaţi bine zonele cu celulită cu mănuşă abrazivă, apoi puneţi pantalonii de neopren pe care trebuie să îi purtaţi cât mai mult, chiar şi o zi întreagă, dacă este posibil. Puteţi să vă faceţi treburile gospodăreşti îmbrăcată în aceşti pantaloni.

După o şedinţă de masaj cu uleiuri naturale, aplicaţi gelul de gomaj corporal pe zonele cu probleme, masaţi-le bine timp de 10 minute şi apoi faceţi un duș rece.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Citeşte şi:

 
 

Urmărește-ne pe Google News