”Chirurgia estetică este un domeniu în care pionieratul nu este de bun augur. Prudent este ca, în calitate de medic curant, să te abţii să utilizezi, imediat, produsele nou apărute. Întotdeauna este bine să laşi 3-4 ani de acumulări de date vizavi de produsul nou apărut”, susține medicul estetician Adina Alberts.
În prezent se utilizează cu mare succes, la nivelul fetei, 3 tipuri principale de injectabile, care sunt sigure, fiabile, nontoxice, cu rezultate estetice bune şi foarte bune.
- Toxina botulinica
- Acidul hialuronic
- Siliconul în micropicatura
”Despre toxina botulinica s-a scris mult; această este de fapt un ser care conţine, în cantitate foarte mică, o toxină care se numeşte botulinica. Acest ser este activ pe o rază de 1 cm de la locul injectării, adică pe această zona se produce o relaxare musculară tranzitorie. Cu alte cuvinte, muşchii nu se mai contracta timp de 6 luni, astfel că ridurile de la nivelul fetei dispar”, explică specialistul.
Potrivit Adinei Alberts, beneficiile sunt maxime. Practic, acest tratament, este considerat de cel mai mare succes în medicina estetică.
”Prin aceste injectări scăpăm de ridurile de pe frunte, de la colţurile ochilor, precum şi de ridurile dintre sprâncene. De asemenea, putem corecta asimetrii faciale, adică dacă avem o sprânceană mai sus şi una mai jos, sau putem corectă zâmbetul exagerat care expune gingia superioară. Putem estompa corzile musculare de la nivelul gâtului. Putem să liftăm colţurile sprâncenelor obţinând un aspect foarte fresh şi sofisticat. Se pot răsfânge buzele şi se pot corecta ridurile de la nivelul buzei superioare. De asemenea, se poate corecta “linia tristă” a gurii prin ridicarea colţurilor acesteia, conferind feței un aspect optimist”, detaliază medicul.
Tehnica de injectare trebuie aplicată corect, în aşa fel încât faţă să nu fie “îngheţată” sau mimica modificată.
”Dacă injectarea nu este corectă pot apărea anomalii estetice adică ne poate cădea o pleoapă, superioară sau inferioară, sau sprâncenele să fie dezechilibrate că poziţie sau prea ascuţite pe frunte. Pomeţii pot să cadă şi ei dacă injectarea din jurul ochilor este excesivă. Poate apărea între sprâncene, o zona lăsată, căzută, care crează senzaţia unei greutăţi pe pleoapele superioare. Dacă se injectează excesiv la nivelul buzei superioare, nu mai este posibilă pronunţarea unor vocale că “U” sau “O”, nu mai este posibilă ingestia de lichide cu paiul sau direct din sticlă. Dacă se injectează greşit la nivelul gâtului, apare senzaţia de instabilitate a gâtului”, avertizează ea.
Toxina botulinica este utilizată pentru a trata migrena, contracturile şi spasmele musculare la orice nivel, transpiraţia în exces.
”Se utilizează în faza de maturare cicatriceala, injecţiile se plasează de-a lungul cicatricelor, pentru a ghida procesul către o vindecare corectă şi estetică.”
Acidul hialuronic
Acidul hialuronic este un preparat care, practic, este lipsit de reacţii adverse. Este foarte bine tolerat. De altfel, acidul hialuronic este un compus prezent, în mod normal, în ţesuturile noastre.
”Se utilizează pentru măriri de volum la nivelul buzelor, umplerea şanţurilor dintre nas şi gură, corectarea cearcănelor, estomparea ridurilor de pe gât, de pe frunte sau de pe obraji, mărirea volumului pomeţilor, etc”, susține Adina Alberts.
Apoi, explică: ”Pentru mărirea buzelor, acidul hialuronic trebuie injectat treptat, lăsând circa 2 săptămâni între administrări, astfel încât preparatul să se poată integra şi aşeza. Acest preparat se menţine la nivelul buzelor câteva luni, după care trebuie reinjectat. La nivelul şanţurilor dintre nas şi gură, acidul hialuronic rezistă cam 1 an. La nivelul cearcănelor şi al pomeţilor, acidul hialuronic rezistă mult mai mult, chiar şi 2-3 ani. Dacă, dintr-un motiv sau altul, s-a injectat prea mult acid hialuronic la un anumit nivel, există antidotul care este o enzima- hialuronidaza- şi care, injectată local, topeşte complet acidul hialuronic de la acel nivel”.
Siliconul
Siliconul se utilizează la nivelul feței, doar prin tehnică de injectare în micropicaturi. Mărirea de volum se face treptat, injectarea se face lunar, timp de minim 6 luni.
”Mărirea de volum se face pe baza “perlutelor” de cicatrice care se formează în jurul fiecărei micropicaturi de silicon, deci este important de ştiut că buzele vor avea, la palpare, o consistentă micronodulara. Consistentă micronodulara este invizibilă din punct de vedere estetic, aşa că nu se vede nimic anormal la nivelul buzelor.
Rezultatele pot fi foarte frumoase dacă nu se exagerează. Ele sunt definitive. Dacă se doreşte revenirea la volumul iniţial, acest lucru nu mai este posibil, decât printr-un tratament anevoios, de durata, combinat, de tip antiinflamator şi chirurgical”, susține medicul estetician.
Citește și:
- EXCLUSIV/ Esteticianul Adina Alberts explică pe înţelesul tuturor procedeul de epilare permanentă. Beneficiile fototerapiei
- EXCLUSIV/ Esteticianul Adina Alberts explică: Adevăruri despre tratamentul definitiv al transpiraţiei
- EXCLUSIV/ Există remediu împotriva vergeturilor? Esteticianul Adina Alberts te învață când și cum se tratează acestea
- EXCLUSIV/ Esteticianul Adina Alberts spune ce e mit și ce e adevăr: Sânii pot fi măriţi şi altfel sau doar cu implanturi siliconice?
Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail esteticianulraspunde@ringier.ro