Despre provocările profesionale, familie și hobby-uri, am stat de vorba cu fiul lui Florin Zamfirescu. Îi seamănă celebrului său tată, dar e totuși foarte diferit.A luptat pentru drumul lui, și-a dorit să iasă din umbra tatălui. Și a reușit.

Vlad este atat de pasionat de meseria care l-a atras din copilărie, încât tot actorie ar face, dacă ar fi să o ia de la capăt.

”Dacă aș lua-o de la capăt, aș face exact același lucru”

Cum e să fii băiatul celebrului actor Florin Zamfirescu? Te-a ajutat acest lucru în carieră sau te-ai luptat să ieși din umbra părinților tăi?

În general, nu e ușor să fii băiatul unui tată cunoscut. Așteptările lui sunt mari, ale tale poate mai mari, timpul petrecut împreună nu e mereu suficient, nu e simplu. Dar, în timp, capacitatea de a rezista situațiilor complicate te întărește. Umbra n-am simțit-o niciodată pentru că mi-a plăcut mereu să ies în soare, să stau în lumină.

Ai fost atras de actorie de la vârsta de 7 – 8 ani, dacă ar fi să o iei de la capăt, în ce domeniu ai alege să lucrezi și de ce?

Știu că-i clișeu dar, dacă aș lua-o de la capăt, aș face exact același lucru. Meseria asta e pasiunea mea. Sunt foarte norocos că pot să fac ce-mi place. Și faptul că munca mea este apreciată și, măcar uneori, atinge oamenii, îi face să râdă, să se bucure, să trăiască emoții adevărate, reprezinta un bonus extraordinar pentru care sunt și o să fiu mereu recunoscător.

Cum arată o zi din viața ta ca actor? Cât timp aloci proiectelor profesionale și cât timp pentru familie?

În general, în prima parte a zilei sunt în repetitiții, seara pe scenă. Cu familia în celelalte momente. Și, în ciuda unui program destul de încărcat, cred că, până acum, am reușit să mențin un echilibru între familie și profesie.

Ai la activ numeroase roluri în teatru și film, care a fost până în prezent, cea mai mare provocare oferită de această meserie?

Greu de făcut un top al încercărilor dar așa, fără să analizez excesiv, cred că regia pentru „Secretul fericirii” a fost cel mai solicitant și ofertant moment din carieră. E primul film ca regizor, filmările au avut loc exclusiv noaptea, au apărut multe situații neprevăzute pe care a trebuit să le rezolvăm. N-a fost ușor, dar a fost bine și abia aștept să filmez alt proiect.

Care este secretul fericirii? Și nu mă refer la povestea din film, ci la viața de zi cu zi. :)

Secretele nu prea se divulgă. Dar, de data asta, hai să facem o excepție. Să zicem că pentru mulți dintre oamenii pe care i-am cunoscut drumul spre împlinire a fost asigurat, aproape de fiecare dată, de echilibru. Iar echilibru este, de regulă, rezultatul unor greutăți depășite.

În pelicula „Secretul fericirii” te găsim atât în calitate de regizor, cât și de actor, cum au decurs filmarile? Ce ne poți spune despre debutul tău ca regizor?

Filmarile au decurs frumos. Greu, dar frumos. Am avut o echipă artistică și tehnică excepțională și am beneficiat de sprijinul necondiționat al Cristinei Dobrițoiu, producătorul nostru. Îi multumesc și ei și Irinei Velcescu, lui Theo Marton și tuturor colegilor de pe platou și din postproducție. Am filmat doar noaptea, aproape trei săptămâni. A fost o nebunie. Dar toată lumea a tras în aceeași direcție. Tehnicienii erau curioși să afle deznodământul filmului. Unul dintre ei chiar a „subtilizat” un text ca să-și poată satisface curiozitatea înaintea celorlalți.

Ce te-a atras la rolul din acest film?

Că e un om adevărat aflat într-o situație limită care trebuie să-și reseteze viața pentru a și-o păstra.

Pasiunea pentru actorie s-a transmis de la tată la fiu în cazul tău. Ți-ar plăcea ca munca ta să fie dusă mai departe de cei doi băieți?

Mi-ar plăcea ca ei să-și găsească drumul lor, oricare ar fi el. Cred că pentru orice om, că tot vorbim despre secretul fericirii, e fundamental să-și dea seama ce îi place, ce har are și să-i rămână loial.

Ce hobby-uri ai? Ce activități te relaxează în timpul liber?

Foarte mult timp liber nu am dar, din când în cand, mă bucur să înot, să gătesc și să urmăresc diferite competiții sportive. Când eram puști, am făcut câțiva ani judo și am rămas interesat de sporturile de contact.

Filmul Secretul fericirii” și-a adjudecat premii importante la festivaluri. Ce impact crezi că va avea asupra publicului? Ce așteptări ai?

Sper ca oamenii să ajungă în sala de cinema să vadă o poveste în care, cred eu, mulți se vor recunoaște. Pentru că aproape orice om inteligent, sănătos, viu și curios s-a gândit măcar o dată la… Mă rog, treaba lui la ce s-a gândit.

Foto:  Adi Marineci, Adi Bulboacă, Cristofor Lăzărescu

Citeste si: Începe Festivalul ANONIMUL. Filmul lui Vlad Zamfirescu concurează pentru marele trofeu

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News