Ştii bine că procesul de reînnoire celulară pierde din viteză, o dată cu vârsta. Dar la muşchii şi la oasele tale te-ai gândit? Şi ele ”resimt” trecerea timpului. Start! Ocupă-te de menţinerea lor măcar de acum înainte!

Nu este foarte complicat, totul este să ai voinţă şi să îţi reorganizezi programul, alegând şi/sau combinând metodele prin care pui frână procesului de îmbătrânire musculară şi osoasă.

Exerciţii la sală

Iată cum ar trebui să arate programul ideal la sala de fitness: 10 minute pe banda de alergat, 10 minute pe bicicletă (dificultate medie), apoi câte 5 minute la aparate, pentru a-ţi lucra pe rând muşchii abdominali, fesieri şi umerii.

Mersul rapid

Avantajul acestui gen de mişcare este că poate fi practicat de către oricine, indiferent de sezon. În cazul în care nu ai probleme cu genunchii, se recomandă chiar şi purtarea, pe spate, a unui rucsac cu o greutate de 2-3 kg. Ca să exerciţi şi mai multă presiune asupra întregului schelet. Mersul nordic (ce presupune folosirea unor beţe de tipul celor de schi) este şi mai eficient, fiindcă sunt solicitate şi braţele.

Înotul

Este extrem de benefic, dar cu o condiţie: să soliciţi cu adevărat muşchii. În acest sens, sesiunea de înot susţinut trebuie să dureze cel puţin 10 minute. Pentru a fi sigură că îţi vei antrena musculatura ca la carte, poţi folosi un echipament special – mănuşi şi labe de înot. În ce priveşte şedinţele de Aquagym, optează pentru cursuri axate pe întărirea musculaturii.

Teme pentru acasă

Exerciţiu pentru glezne: ţinând picioarele apropiate, sari timp de 15-30 de secunde. Apoi sari într-un picior 15-30 de secunde. Schimbă piciorul şi repetă exerciţiul.

Exerciţiu pentru spate: aşază o carte pe creştet şi mergi timp de 5 minute, ţinând spatele drept.

Exerciţii pentru şolduri: stând în picioare, cu mâinile sprijinite pe spătarul unui scaun (pentru echilibru), ridică un picior în lateral Execută de 20 de ori, apoi repetă exerciţiul de tot atâtea ori, cu celălalt picior.

 
 

Urmărește-ne pe Google News