Mod de preparare: se opreşte o cană de lapte, restul se pune la fiert cu jumătate din cantitatea de zahăr. Gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr, se adaugă făină, cacao şi laptele oprit în cană. Acest amestec se toarnă peste laptele care a fiert şi se dă la foc mic amestecând continuu până se îngroaşă. Se adaugă untul, şi, după ce s-a răcit, se adaugă esenţele şi frişca, apoi se lasă la congelator.


 

 

 

 

Ingrediente: 500g frişcă, 160g zahăr, o linguriţă zeamă de lămâie, o linguriţă de rom, 300 g de fructe mărunţite (cireşe, căpşune, mure, zmeură – după preferinţă).
Mod de preparare: Frişca se face cu mixerul, apoi se pun zahărul şi romul. După ce s-a topit zahărul, se adaugă fructele mărunţite şi zeama de lămâie şi se amestecă până se omogenizează, apoi se bagă la congelator câteva ore.

 
 

Urmărește-ne pe Google News