Despre făina de migdale

Există două tipuri de făină de migdale, albită și naturală. Făina de migdale albită este fără coajă, în timp ce cealaltă are coaja lăsată intactă înainte de a fi măcinată. 

Principala diferență între produse este granulația. Făina de migdale are o textură fină și mai asemănătoare cu o pudră, așa cum ne-am aștepta de la o făină. Așadar, migdalele mărunțite nu trebuie confundate cu făina. Pe ele le poți folosi ca topping în prăjituri, ovăz sau chiar mâncăruri. 

În general, făina de migdale este o alegere mai bună în toate privințele pentru gătit, copt și substituiri.

Poți înlocui făina de migdale cu făină obișnuită?

Făina de migdale poate fi înlocuită cu făină obișnuită într-un raport de 1:1. Este important de reținut că făina de migdale poate necesita mai mult ou pentru a lega.

Cum o folosești

Poți face aproape orice cu făină de migdale! Clătite, biscuiți, pâine, paste… etc. Orice lucru care folosește făină albă sau de grâu poate fi înlocuit, în general, cu făină de migdale.

Cum se depozitează

Făina de migdale trebuie depozitată în frigider, congelator sau în cămară răcoroasă pentru a nu se strica. În general, o pungă de făină de migdale nedeschisă poate fi bună timp de 2-4 luni în cămară și aproximativ 6-12 luni în frigider.

Se poate prăji cu ea

Făina de migdale este o alternativă excelentă la pesmet și poate fi folosită pentru a prăji aceleași alimente care ar fi prăjite folosind pesmet.

Cum se face făina de migdale

Să faci făină de migdale de casă este foarte simplu! Necesită doar un ingredient, un blender și 5 minute.

Pur și simplu adaugă migdalele albite într-un blender și amestecă până când obții o făină fină, sub formă de pudră. Știi că ai mers prea departe dacă începe să se transforme în unt de migdale.

Nu numai că este simplu de făcut, dar făina de migdale făcută în casă are un gust mai proaspăt și este, de obicei, mai rentabilă decât cea cumpărată din magazin.

Această făină bogată în nutrienți se pretează bine la prăjituri, torturi și multe altele!

Rețete cu făină de migdale

Biluțe energizante cu făină de migdale și unt de arahide

Într-un bol, amestecă untul de arahide și mierea. (Dacă amestecul este dificil de amestecat, poate fi de ajutor să îl pui la microunde timp de 20 de secunde, apoi să amesteci). Adaugă făina de migdale, și amestecă. Pune chipsurile de ciocolată, și amestecă pentru a combina.

Folosind o lingură mică de înghețată, scoate câte două linguri din amestec. Rulează între palme pentru a forma o minge.

Păstrează bilele energetice într-un recipient etanș în frigider timp de până la trei săptămâni.

Pui cu parmezan

  • 2 piepturi mari de pui
  • 1/4 cană de făină de migdale
  • 2 linguri de brânză parmezan rasă
  • 1 lingură de praf de usturoi
  • Un strop de sare și piper
  • 1 ou
  • 2 linguri de apă
  • 1/4 cană de sos marinara
  • 200 de brânză mozzarella din lapte integral, tăiată în felii

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Folosind un cuțit ascuțit, pune pieptul de pui tăiat în formă de fluture: taie de-a lungul unei părți pe orizontală, până când aproape ajungi la cealaltă parte și poți deschide pieptul de pui ca pe o carte.

Așază piepții de pui pe o planșetă de tăiat și pune folie de plastic peste ei. Folosind un ciocan de carne (sau spatele unei tigaii), bate pieptul pentru a-l frăgezi timp de 15-20 de secunde.

Într-un castron puțin adânc, combină făina de migdale, brânza parmezan, pudra de usturoi, sarea și piperul.

Într-un al doilea castron puțin adânc, sparge oul, pune 2 linguri de apă și bate.

Scufundă piepturile de pui cu unt în amestecul de ou pentru a le acoperi complet, apoi în amestecul de făină pentru a le acoperi complet. Scutură excesul.

Pune piepții de pui pe foaia de copt și coace timp de 15 minute. Se scot din cuptor. Întoarce piepturile. Împarte sosul marinara între fiecare piept, întinzând deasupra. Apoi împarte brânza mozzarella între fiecare piept, întinzând deasupra.

Pune din nou puiul la cuptor și coaceți încă 5-7 minute, până când brânza se topește complet.

Clătite cu banane din făină de migdale

  • 2 banane coapte, pasate (cu cât sunt mai coapte, cu atât mai bine)
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 1/4 căni de făină de migdale
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță de praf de copt
  • O picătură de sare
  • Spray de gătit antiaderent
  • Un strop de lapte de migdale (după cum este necesar)

Folosind o furculiță, zdrobește bananele. Pune-le în castron cu 2 ouă și extractul de vanilie. Bate bine.

Adaugă toate ingredientele uscate în castron, amestecă bine.

Pune o tigaie la foc mediu și pulverizează cu spray de gătit antiaderent. Pune câte puțin aluat și lasă să se gătească până se formează bule, apoi întoarce fiecare clătită. 

Servește-le cu unt și dulceață.

Sursa foto: 123rf.com

Sosuri pentru carne. Cele mai delicioase rețete

 
 

Urmărește-ne pe Google News