“Corporate Games este un eveniment nou în viaţa corporaţiilor din România, iar eu sincer vă spun că am răspuns da acestui proiect fără să stau prea mult pe gânduri. Mi s-a părut o idee foarte interesantă, având în vedere că ele se desfăşoară pe tot mapamondul. Avand in vedere ca astazi se lanseaza in Romania Corporate Games, eu le-as compara cu o Universiadă. Sperăm ca numarul participanţilor la aceste jocuri sa fie cat mai mare, iar bucuria pentru mine este cu atat mai mare cu cat marea majoritate a disciplinelor sportive se vor desfasura in incinta parcului Dinamo ”, a declarat Elisabeta Lipa, Presedinte Onorific Corporate Games România şi multiplă campioană olimpică şi mondială.
Evenimentul, desfăşurat pe parcursul a trei zile, va cuprinde 14 competiţii sportive, la care s-au înscris echipe formate din angajaţii companiilor, prietenii şi familiile acestora şi se va desfăşura în Bucureşti, pe baza sportivă Dinamo, Complexul Tineretului, Parcul Tineretului, Arena de Baschet, Sala Steaua a Regimentului de Garda, Sala CSS6, Sala UNEFS,Sala Rapid, Clubul IDM, circuitul AMKART si lacul Herastrau. Nu lipsesc Supercentrul din Word Trade Plaza – unde toti sportivii trebuie sa se inregistreze – Marea Parada a atletilor care va avea loc sambata 26 mai la ora 17:00 in Centrul Vechi si nici Games Party sau Gala Dinner de sambata seara, ceremonii de premiere, sute de medalii si trofee.
Povestea Jocurile Mondiale Corporatiste incepe in California, USA, in 1986.San Francisco a fost locul perfect pentru a gazdui editia inaugurala a Jocurilor Mondiale Corporatiste in 1988. A fost un succes imens. Concord, un oras invecinat din California a cerut drepturile de organizare anul urmator, 1989.Au urmat Hawai,iar cea de a 4-a editie a fost gazduita de Franta, la Lille.Unul dupa celalat, marile orase ale lumii s-au intrecut in a oferi un spectacol din ce in ce mai grandios, Atena, Istanbul, Londra, Geneva, Sevilla, Moscova, Zagreb, Leeds, Sydney, Melbourne, Delhi, Lagos si Capetown fiind doar cateva dintre gazde.
Se acorda trei trofee, acestea fiind:
Trofeul Sport for Life – organizatiei care recunoaste importanta sportului prin inregistrarea celui mai mare numar de participanti, reflectand astfel leadership-ul, responsabilitatea sociala si excelenta in team building.
Trofeul Medaliilor – cea mai competitiva organizatie este recompensata prin Trofeul Medaliilor acordat pentru cel mai mare numar de medalii. Se vor lua in calcul toate medaliile obtinute la editia respectiva a Corporate Games.
Trofeele diviziilor – Diviziile se bazeaza pe numarul de participanti ai organizatiei si se recompenseaza organizatia care castiga cele mai multe puncte in fiecare divizie.
Trofeele pe sporturi – sunt acordate organizatiei care acumuleaza cele mai multe puncte la fiecare sport.
Medaliile – se acorda participantilor care se plaseaza pe locurile 1, 2 si 3 la fiecare eveniment, ca o recunoastere a realizarilor individuale
Patronii Jocurilor
De-a lungul anilor, Jocurile au fost organizate sub patronajul unor remacabili oameni din administratie, sport sau din zona de afaceri. Acestia sunt doar citiva dintre cei care au insuflat viata Jocurilor :
Printesa Anna (familia regala a Marii Britanii), Nelso Mandella (Presedinte Africa de Sud),Francois Mitterand (Presedinte Franta), Juan Antonio Samaranch( Comitetul Olimpic International),SirAlex Ferguson (Clubul Manchester United), Eddie Irvine (Formula 1).
Mai multe detalii despre competiţie se pot găsi pe site-ul www.corporate-games.ro.