Ingrediente:
►8-10 bucăți filé de păstrăv
►sare de mare
►piper negru măcinat
►ulei pentru prăjit
Pentru garnitură:
►o legătură ceapă verde
►800 g ciuperci
►125 ml vin alb dulce
►75 g unt ►pătrunjel pentru ornat
1. Se condimentează fileurile cu sare și piper. Se prăjesc în uleiul ușor încins şi se scot în momentul când devin aurii. Se pun pe un șervet absorbant să se scurgă.
2. Se curăță ciupercile și ceapa verde. Se spală în câteva ape și se toacă mărunt. Se călește ceapa câteva minute, cât să se înmoaie.
3. Se adaugă ciupercile feliate și se călesc. După ce au scăzut, se pun untul și vinul alb. Se fierb încă 15-20 de minute și se bagă câteva minute în cuptor.
4. Se pun bucățile de păstrăv peste ciupercile sotate. Se ornează cu pătrunjel verde.