Ingrediente: un file de şalău de 1 kg, două linguri de ulei de măsline, sucul şi coaja rasă de la jumătate de lămâie, două linguri de seminţe de susan, o linguriţă de boia iute, două linguriţe de condiment asortat Cajun.
Mod de preparare: se încălzeşte uleiul de măsline şi se adaugă sucul şi coaja de lămâie, seminţele de susan, boiaua şi condimentul Cajun. Se amestecă şi se dă deoparte. Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade C. Se pune peştele într-un vas nemetalic (dar rezistent la cuptor) şi se toarnă peste el amestecul pregătit. Se lasă la marinat timp de 30 de minute. Se întoarce peştele cu pieliţa în sus şi se dă la cuptor timp de 15 minute, până când se pătrunde complet. Se serveşte peştele tăiat bucăţi late şi se ornează cu felii de lămâie.
Intră acum pe shop.libertatea.ro și cumpără, la un preț excepțional, DVD-ul «Gătește cu Horia Vîrlan»!