COLESTEROL. Persoanele care consumă zilnic 100 g de fistic crud ţin sub control nivelul colesterolului „rău” (LDL), factor de risc important în apariţia bolilor cardiovasculare, datorită În fistic conţinutului de acizii graşi esenţiali, precum Omega 3 şi Omega 9.
STRES ŞI MIGRENE. Deoarece conţine magneziu şi vitamina B6, implicate în buna funcţionare a celulei nervoase, fisticul e un remediu foarte bun pentru combaterea stresului. În plus, cei doi nutrienţi ajută şi la eliminarea durerii de cap. Se recomandă fisticul crud, între 50 şi 80 g pe zi. În cazul persoanelor stresate, fisticul are efectul dorit dacă este asociat cu o dietă săracă în grăsimi saturate şi bogată în cât mai multe fructe şi legume.
DIABET. Persoanele care obişnuiesc să consume fistic frecvent au un tranzit intestinal excelent, fiind ferite de constipaţie, deoarece este extrem de bogat în fibre alimentare. Mai mult, fisticul are şi capacitatea de a converti carbohidraţii şi alţi nutrienţi în glucoză, menţinând astfel nivelul glicemiei în parametri normali, prevenind astfel apariţia diabetului.
OCHI. Zeaxantina şi luteina, două substanţe indispensabile sănătăţii ochilor şi care se găsesc din plin în fistic, ajută la prevenirea degenerescenţei maculare, o afecţiune responsabilă de pierderea vederii la persoanele în vârstă.