Care a fost cel mai flatant compliment pe care l-ai primit pentru preparatele tale?
Toate complimentele au fost extrem de flatante. Pornind de la clienţi fideli sau noi, vedete internaţionale sau politicieni, până la cei dragi sau critici de restaurante. Toate complimentele au însemnat enorm pentru mine atunci când le-am primit.

Ai avea curajul să participi la un concurs similar, doar că în altă ţară?
Normal că aş participa!

Ai lucrat în străinătate. Ai mai repeta experienţa?
Bineînţeles! Am învăţat foarte mult în experienţa din Italia şi aş repeta-o oricând. Când m-am întors acasă, aveam o altă mentalitate, o disciplină de lucru şi sute de reţete memorate. Orice bucătar trebuie să treacă şi prin experienţa unei bucătării într-o altă ţară. Dacă au posibilitatea, o recomand.

Ai cucerit vreo femeie cu o reţetă delicioasă?
Am cucerit-o pe iubita mea cu un desert care îi poartă şi numele.

La tine acasă cine găteşte? Eşti la fel de critic ca şi în concurs?
Contrar aşteptărilor, eu nu gătesc acasă, pentru că iubita mea găteşte al naibii de bine. Nu sunt critic acasă, atâta timp cât mâncarea este gustoasă. Şi, oricum, nu aş avea curajul să comentez, aşa cum o fac în emisiune. (râde) De regulă, nu sunt pretenţios la mâncare, vreau doar să fie gătită corect.

Care a fost cea mai inedită reţetă pe care ai pregătit-o?

În momentul în care am schimbat reţeta de melci din restaurantul unde lucram, am introdus o reţetă creată de mine, după îndelungi testări şi combinaţii. Clienţii restaurantului erau foarte încântaţi de gustul nou şi de cremozitatea sosului! Rezultatul? S-a umplut restaurantul, seară de seară!

Ce îţi place să (nu) mănânci în general?
Îmi place absolut orice, ador mâncarea! Totuşi, nu pot tolera gusturile amare: andive, radicchio, grepfrut.

În copilărie, ce preferai şi ce ai gătit prima dată?

Îmi prăjeam cartofi şi ouă ochiuri, până să mă angajez în bucătărie. De mâncat, mâncam orice, inclusiv legumele din supă.

Pentru cine ar fi o adevărată onoare să găteşti?
Aş fi vrut să gătesc pentru naşii mei de botez, dar, din păcate, nu mai sunt printre noi! Ar fi fost cea mai mare onoare pentru mine!

Ca o concluzie: fericirea trece prin stomac?

Fericirea trece ŞI prin stomac.

► NU POT TRĂI FĂRĂ…

…bucătărie
„Este totul pentru mine! Îmi place ceea ce fac şi dacă aş fi obligat să mă las de meseria asta, o parte din mine ar muri.”
…telefon
„Sunt dependent de obiectul ăsta. Îl folosesc toată ziua şi nu mă despart de el niciodată, mai ales că în telefon am şi foarte multe reţete memorate.”
…cei dragi
„Familia şi iubita mea sunt oamenii în care am încredere că vor fi lângă mine, indiferent de împrejurări. Îi iubesc foarte mult.”
MATERIAL PRELUAT DIN LIBERTATEA PENTRU FEMEI

 
 

Urmărește-ne pe Google News