Conform Mayo Clinic, numărul țintă de flotări variază în funcție de vârstă și sex:
- bărbații de peste 35 de ani ar trebui să poată face 21 de flotări, în timp ce femeile din aceeași categorie de vârstă ar trebui să poată face 19 flotări.
- pentru cei de peste 45 de ani, Mayo Clinic recomandă 16 flotări pentru bărbați și 14 pentru femei.
- pentru cei de peste 55 de ani, numărul scade la 12 flotări pentru bărbați și 10 pentru femei.
- la peste 65 de ani, atât bărbații, cât și femeile ar trebui să poată face 10 flotări.
Deși ghidul este prezentat ca un indicator al nivelului de sănătate fizică, experții în fitness spun că ar trebui privit cu prudență.
Antrenorul personal din New York, Natalya Alexeyenko, a declarat pentru DailyMail.com că nu este întru totul de acord cu sugestiile Mayo Clinic.
„Respect diverse experimente și studii, dar în acest caz, mă bazez mai mult pe experiența mea personală în antrenarea indivizilor. Majoritatea clienților mei duc un stil de viață moderat și se antrenează de două-trei ori pe săptămână. Având în vedere acest lucru, cred că normele realiste ar putea fi mai mici pentru femei cu aproximativ trei până la cinci repetări și mai mari pentru bărbații cu un background sportiv cu aproximativ cinci până la zece repetări comparativ cu recomandările Mayo Clinic.”, a explicat ea, punctând că în acest caz contează foarte mult și istoricul medical.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Demradulescu • 10.11.2024, 19:44
Eu cred că flotările nu indică forma fizică și starea de sănătate ;cunosc sportivi care excelează la testul Cooer sau Ruffier,dar când vine vorba de flotări sunt mediocri.La fel sunt unii care fac flotări fară număr ,dar la genuflexiuni cu 100kg le tremură picioarele(gladiolele).Eu la aproape 70 de ani ,ca fost gimnast pot face lejer 30 de flotări,dar din cauza unei coxartroze nu pot urca un etaj pe scări,asta înseamnă că am o formă bună?nu,nu am.Condiția bună după părerea mea este reflectată în valoarea pulsului măsurat dimineața,revenirea lui după efort,indice înălțime -greutate și ce nu depinde de noi,moștenirea genetică.