Fructe
Iarna, citricele sunt vedete. Chit că le găsești tot anul pe tarabele din piață și în rafturile supermarketurilor, acum își conservă cel mai bine nutrienții. Cel mai de preț, când vorbim despre răceală și gripă, este vitamina C, principalul antioxidant implicat în fortificarea sistemului imunitar.
Ceapă și usturoi
Nu degeaba sunt numite, din vechime, antibiotice naturale! Ceapa și usturoiul sunt veritabile depozite de vitamine și minerale care asigură buna funcționare a întregului organism (legiunile romane foloseau cantităţi însemnate de usturoi în alimentaţie; în acele vremuri usturoiul era recomandat pentru tratarea a peste 60 de boli!). Mănâncă zilnic doi-trei căție de usturoi și/sau o ceapă, pentru că au proprietăți fortifiante și antiinfecțioase.
Iaurturi cu probiotice
Probioticele sunt bacteriile „prietenoase”, care formează o barieră între organism și germenii care îl atacă. Un iaurt pe zi (unul cât mai natural, fără fructe sau alte „îmbunătățiri”) contribuie la consolidarea sistemului de autoapărare al organismului.