► PUI: Se poate consuma de 3-4 ori pe săptămână, în jur de 150-250 g/zi. Este o carne slabă, gustoasă şi hrănitoare. Se digeră uşor şi este acceptată de aproape toată lumea. Trebuie să fim atenţi la provenienţa acestei cărni. E de preferat să provină de la puii crescuţi în libertate, hrăniţi natural, şi nu de la puii de crescătorie care au fost hrăniţi cu preparate aditivate şi care au primit hormoni de creştere şi/sau antibiotice.
► CURCAN: Carnea de curcan are avantajul că este slabă şi bogată în proteine. În plus, riscul ca animalul să fi primit hormoni de creştere este mai redus, deoarece carnea de curcan devine aţoasă atunci când se folosesc astfel de hormoni. Poate fi consumată de 3-4 ori pe săptămână, în cantităţi de 150-250 g/zi. Este o sursă bună de minerale şi vitamine, în special B-uri.
► VITĂ: Carnea de vită este densă, hrănitoare şi bogată în fier. Dacă se alege o parte a animalului fără prea multă grăsime, poate fi o opţiune bună pentru două mese pe săptămână, în cantitate de aproximativ 200 g/zi. Este importantă sursa, astfel încât animalele să nu fi primit hormoni de creştere.
►PORC: E în general o carne grasă, iar consumul ar trebui să fie redus la o dată sau de două ori pe lună. Trebuie să provină din surse verificate, altfel există riscul de infestare cu parazitul Trichinella.
► PEŞTE: Carnea de peşte e o sursă valoroasă de proteine şi grăsimi „sănătoase”. Se recomandă consumul tuturor tipurilor de peşte, atât oceanic, cât şi de apă dulce. Se poate consuma de 3-4 ori pe săptămână, în cantităţi de 150-200 g/zi. Se pregăteşte şi se digeră uşor.
NU UITA!
Un consum mare de carne, pentru o persoană obişnuită, se consideră ceea ce depăşeşte 350 – 400 g, în special dacă e vorba de carne de mamifer.