Tiramisu cu fructe de pădure

Ingrediente: 20 de pişcoturi, 400 g mascarpone, 4 gălbe­nuşuri, două albuşuri, 120 g zahăr, două ceşcute de cafea (fără zahăr), un pahar de vod­că, două ceşti de sirop de fructe, fructe de pădure.
Preparare: într-un bol se freacă bine 4 gălbenuşuri cu zahărul, apoi se adaugă mascarpone şi se omoge­nizea­ză compoziţia. Albuşurile se bat spumă şi apoi se încorporează în cremă, folosind o spatulă. Se pregătesc pişco­turile astfel: se înmoaie într-un bol în care s-au amestecat cafeaua, vodca şi siropul de fructe. Într-un vas de sticlă se toarnă puţină cre­mă şi peste aceasta se pune un rând de pişcoturi. Peste pişco­turi se pune iar cremă şi când se termină aceasta se aşază fructele de pă­dure. Prăjitura se lasă peste noapte la frigi-der. Înainte de servire se pune pe o farfurie şi se tapetează cu pişcoturi proaspete, care se pot lega cu o fundă, ca în imagine.

Pâine însiropată cu fructe de pădure

Ingrediente: 1 kg amestec fructe pă­dure (zme­ură, coa­căze, mure, afine), 150-200 g zahăr, 100 ml apă, e­­senţă de vanilie, 6 felii de pâine de casă; pentru decor – fructe proaspete.
Fructe delicioase, prin deserturi trase
Mod de preparare: se curăţă şi se spală fructele, apoi se pun într-o oală cu apa şi zahărul şi se lasă la fiert până se topeşte zahărul. Se adaugă esenţa de vanilie, se amestecă şi apoi se stinge focul. Fructele se pun într-o sită aşezată deasupra unui vas în care să se scurgă sucul. Se lasă fructele la răcit la temperatura camerei. Se ia un vas rotund şi se tape­tează cu folie din plastic. Se decupează feliile de pâine după forma vasului. Se folosesc două felii pentru o porţie. Pe fundul vasului se pune o felie de pâine însiropată cu  sucul rămas  de la fierberea fructelor, urmează un strat de fructe, apoi o altă felie de pâine însiropată şi iar fructe. Se bagă la frigider cel puţin 8 ore. Sucul rămas se pune la frigider. Se scoate prăjitura din forme doar în momentul servirii, se toarnă peste ea suc de fructe şi se adaugă fructe proaspete ca decor. Se poate servi cu frişcă sau îngheţată.

Medicii ieșeni vizați de o anchetă DIICOT privind traficul și consumul de droguri au fost antrenați și plătiți pe bani europeni. „Petreceau cu ușa-nchisă în timpul gărzilor!”
Recomandări
Medicii ieșeni vizați de o anchetă DIICOT privind traficul și consumul de droguri au fost antrenați și plătiți pe bani europeni. „Petreceau cu ușa-nchisă în timpul gărzilor!”

Prăjitură cu caise

Ingrediente: 8 ouă, 200 g zahăr, două plicuri  de zahăr vanilat, 250 g făină, 200 g unt, 20 de caise, zahăr pudră.
Fructe delicioase, prin deserturi trase
Mod de preparare: se frecă untul cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, amestecând bine compoziţia după fiecare. Albuşurile se bat spumă şi se pun peste gălbenuşuri. Apoi se încorpo­rează aerisit făina. Se unge o tavă cu unt şi se tape­tează cu făină. Compoziţia se toarnă în tavă şi se nivelează cu o spatulă. Din loc în loc se pune câte o jumătate de caisă. Prăjitura se coace la foc potrivit, 30-40 de minute. După ce se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr. Se taie numai după ce se răceşte.

Pandişpan cu pere

Ingrediente: 5 linguri de zahăr pentru caramel, 5 pere, 6 ouă mari, 6 linguri de zahăr, 3 linguri de făină, o linguriţă de praf de copt, un zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie.
Fructe delicioase, prin deserturi trase
Mod de preparare: se caramelizează zahărul până devine auriu. Prin rotire, se îmbracă vasul pe interior cu un strat generos de caramel şi se dă deoparte. Se cu­răţă perele de coajă, dar li se lasă codiţa, apoi se aşază în vasul cara­melizat în poziţie verticală. Se amestecă fă­ina cu praful de copt. Ouăle se mixează împreună cu za­hă­rul până devin spumă, apoi se adaugă coaja de lă­mâ­ie, vanilia, făina şi se mixează uşor până se o­mo­genizea­ză. Se toarnă amestecul peste pere, după care se dă vasul la cuptor timp de 40-45 de minute. Pentru a evita rumenirea prematură, se acoperă vasul cu hârtie de copt ume­zită. Se poate servi cu frişcă sau cu în­­­gheţată.

Proteste de amploare împotriva lui Călin Georgescu în București, Cluj și Timișoara | VIDEO
Recomandări
Proteste de amploare împotriva lui Călin Georgescu în București, Cluj și Timișoara | VIDEO

Tartă cu fructe

Ingrediente: pentru blat – 225 g făină, 150 g unt, 75 g zahăr tos, un albuş; pentru umplutură –  un plic şi jumătate de budin­că de vanilie, 550 ml lapte; pentru decor– 100 g căpşu­ne, două kiwi, 200 g zmeură, o piersică mare, 1/2 plic gelatină.
Fructe delicioase, prin deserturi trase
Mod de preparare: se amestecă zahărul cu untul, apoi se pune făina, se frământă până se încorporează, iar la sfâr­şit se adaugă albuşul nebătut, pentru a obţine un aluat omogen care se dă la frigider 30 de minute, învelit în folie. Se unge cu grăsime forma de tartă. Se întinde aluatul, se pune în formă şi se mai dă la frigider 20-30 de minute. Apoi se coace aproximativ 30 de minute în cuptorul preîncălzit. Se prepa­ră budinca potrivit instrucţiunilor de pe cutie, dar numai cu 550 ml de lapte (faţă de 650 ml, cât scrie pe plic). Se toarnă crema caldă în crusta de aluat şi se bagă la rece. E bine să stea peste noapte la frigider, fără fructe. A doua zi se taie fructele şi se aranjează după pre­ferinţă. Se dizolvă plicule­ţul de gela­tină în apă fierbinte. După ce s-a ră­cit, se pune cu pensula peste fructe. Se poate servi şi cu frişcă.

Tort de mere

Ingrediente: 5 mere, 5 linguri de za­hăr pentru caramel, 5 linguri de za­hăr pentru com­po­ziţie, 5 linguri de gem, 5 linguri de  făină, 5 linguri de ulei, 5 linguri de apă, 5 ouă, un plic de praf de copt, esenţă de rom şi de vanilie; pentru sirop -150 g de zahăr, 300 ml de apă, esenţă de rom.
Fructe delicioase, prin deserturi trase
Mod de preparare: se caramelizează zahărul şi se tapetează cât mai uniform vasul cu el. Merele se curăţă de coajă şi de cotor, apoi se umplu cu gem, se pun în vasul cu zahăr cara­melizat şi se bagă la cuptor zece minute, cât să se înmoa­ie. Se separă albuşurile de găl­benu­ş­uri. Gălbenu­şurile se amestecă bine cu zahăr, ulei, apă şi e­senţe. Albuşurile se bat spumă şi, când s-au întă­rit, se pun peste găl­benu­şuri.
Făina se amestecă bine cu praful de copt şi apoi se pune în ploaie peste com­poziţia cu ouă. Se toarnă totul în vasul cu merele coapte şi se dă la cuptor cam o jumătate de o­ră. Între timp se prepară siropul pentru tort astfel: se fierbe apa cu zahărul până când lichidul scade la ju­mă­tate. Când siropul se opreşte din fiert se ada­ugă esenţa de rom. Apoi se însiro­pează tortul tur­nând în­cetişor siropul pe toată supra­faţa, imediat ce a fost scos din cuptor.  Se pune un platou sau o farfurie întinsă deasupra tortului şi se răstoarnă. Se dă la rece. Se serveş­te cu frişcă.

Vicepreședintele ANCOM Pavel Popescu cere suspendarea TikTok în România. Rețeaua socială ar putea fi interzisă până la terminarea anchetelor privind alegerile
Recomandări
Vicepreședintele ANCOM Pavel Popescu cere suspendarea TikTok în România. Rețeaua socială ar putea fi interzisă până la terminarea anchetelor privind alegerile

Cremă de zahăr ars cu mure şi zmeură

Ingrediente: 500 g zmeură, afine şi mure, 650 ml de smântână pentru frişcă, 6 gălbenuşuri, 70 g de zahăr tos, 3 linguri de zahăr pudră.
Fructe delicioase, prin deserturi trase
Mod de preparare: se pun patru-şase forme de ceramică (în funcţie de mări­me) într-o tavă. Se fierbe smântâna. Separat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă treptat smân­tâna fierbinte şi se amestecă bine. Se toarnă compoziţia în forme. Se pune apă fierbinte în tavă, cât să ajungă până la jumătatea înălţimii for­melor, şi se bagă tava în cuptorul preîncălzit timp de  25-30 de minute, până se în­cheagă crema pe margini, dar e încă uşor lichidă în centru. Se lasă formele în apă încă 10 minute, apoi se scot să se răcească. Se dau la frigider 3 ore. Se presară cele trei linguri de zahăr deasupra cremelor şi se cara­melizează sub grill sau cu o torţă specia­lă pentru prăjituri. Deasupra se pun fruc­tele proaspete, înainte de servire.

Brioşe cu zmeură

Ingrediente: 110 g unt, 100 g de zahăr, 110 g făină, două ouă, un plic de praf de copt, un pahar de zmeură.
Fructe delicioase, prin deserturi trase
Mod de preparare: se freacă bine untul cu zahărul. Se adaugă ouăle şi făina amestecată cu praful de copt. La sfârşit se pune zmeura şi se ames­tecă uşor. Se tapetează o formă de brioşe cu 12 alveole cu hârtie de copt. Apoi, cu o lin­gu­riţă, se umple (cam o treime) fiecare alveolă cu aluat şi se bagă tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute. Se pot servi calde sau reci, cu sau fără frişcă.

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

A început renumărarea voturilor din primul tur al prezidențialelor. Când va fi anunțat rezultatul
Știrileprotv.ro
A început renumărarea voturilor din primul tur al prezidențialelor. Când va fi anunțat rezultatul
BREAKING! CSAT a dat verdictul: "Evaluări cu privire la posibile riscuri la adresa securității naționale...”. Ce se întâmplă în aceste momente: "Din analiza documentelor a reieșit..."
Viva.ro
BREAKING! CSAT a dat verdictul: "Evaluări cu privire la posibile riscuri la adresa securității naționale...”. Ce se întâmplă în aceste momente: "Din analiza documentelor a reieșit..."
Fosta soție a lui CRBL, interviu în lacrimi, după divorț. Cum a reacționat fiica lor când a aflat că tati are o iubită. Dureros ce a ieșit la iveală
Libertateapentrufemei.ro
Fosta soție a lui CRBL, interviu în lacrimi, după divorț. Cum a reacționat fiica lor când a aflat că tati are o iubită. Dureros ce a ieșit la iveală
Băutura care are beneficii uimitoare pentru intestin și imunitate. I se mai spune și ”aurul lichid”
FANATIK.RO
Băutura care are beneficii uimitoare pentru intestin și imunitate. I se mai spune și ”aurul lichid”
Numărul 6 ATP s-a logodit cu Maria: „«Da»-ul cel mai ușor de rostit”
GSP.RO
Numărul 6 ATP s-a logodit cu Maria: „«Da»-ul cel mai ușor de rostit”
Kevin Costner și Sharon Stone, cel mai nou cuplu de la Hollywood? Cum au fost surprinși cei doi
Elle.ro
Kevin Costner și Sharon Stone, cel mai nou cuplu de la Hollywood? Cum au fost surprinși cei doi
Cum arată casa Elenei Lasconi din Câmpulung Muscel. 'Toţi banii pe care i-am făcut i-am investit aici' / FOTO
Unica.ro
Cum arată casa Elenei Lasconi din Câmpulung Muscel. 'Toţi banii pe care i-am făcut i-am investit aici' / FOTO
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Financiarul.ro
Vești proaste înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu carnea de porc
Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR: "Este evident, se încearcă relansarea candidaturii lui Ciolacu"
Observatornews.ro
Cristian Pîrvulescu, despre demersul lui Cristian Terheş şi decizia CCR: "Este evident, se încearcă relansarea candidaturii lui Ciolacu"
Horoscop 29 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi care îi invită la destindere, dacă nu totală, măcar parțială, la nivelul minții
HOROSCOP
Horoscop 29 noiembrie 2024. Capricornii au parte de o zi care îi invită la destindere, dacă nu totală, măcar parțială, la nivelul minții

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI